avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tergiversarea solutionarii unui dosar pe legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tergiversarea solutionarii unui dosar pe legea 10/2001

salut!!! Avem o cerere depusa in baza legii 10 din 2001 si primaria capitalei ne tot amana solutionarea dosarului si redactarea hotararii de despagubire de vreo 3 ani.
Ideea este urmatoarea. In 2007 am fost instiintati ca dosarul a fost inaintat spre solutionare comisiei pentru aplicarea legii 10. In 2008 luna 03 primaria ne anunta ca dosarul a fost analizat de comisie si solutionat in data de 21.11.2007 urmand a fi trimis spre redactare si emiterea Dispozitiei Primarului General. Luna 07.2008 in urma uniei sesizari facuta de noi, ni s-a transmis ca dosarul a fost solutionat in data de 22.04.2008, urmand a se redacta si emite dispozitia primarului general. In data de 10.10.2008 primaria ne instiinteaza ca dosarul a fost solutionat de comisie in data de 07.08.2008 urmand a se emite dispozitia primarului general. Si ultima, #-o asta e cea mai tare, 15.07.2009 primaria capitalei, in urma unei adrese, ne raspunde ca dosarul a fost inaintat spre reanalizare comisiei pentru aplicarea legii 10/2001, in data de 10.10.2008, insa pana la aceasta data dosarul nu a fost solutionat.
Deci, dupa trei raspunsuri afirmative, in care ni se spune ca dosarul a fost soultionat (fiecare dintre ele la o alta data, sa inteleg ca a fost solutionat de trei ori, consecutiv, cu acelassi rezultat), primim o a patra in care ne informeaza ca dosarul a fost triimis spre reanalizare =D>??????????????????????????????????
Nu mai inteleg nimic. Desi incerc si imi bat capul de cateva luni, nici la primarie nici in stanga, nici in dreapta.
Intrebarea mea este cum fac sa ii dau in judecata, sa obtin o hotarare judecatoreasaca, sa pot trece de faza cu primaria, deoarece am impresia ca ma va duce cu zaharelul mult si bine.
Dupa cate stiu pe "obligatia de a face" nu ii pot chema in judecata, deoarece oamenii s-au pronuntat, in sensul ca dosarul inca este in lucru.

Mersi frumos!!!!!
Cel mai recent răspuns: adagalos , utilizator 06:46, 4 Mai 2010
=D>
Actiune si hotarare judecatoreasca pentru obligatia de a face , adica de a da dispozitia primarului general. Nu s-a solutionat din 2 motive . Intrucat site-ul imi interzice sa postez recomandari care nu sunt conforme cu articole prevazute de lege ma abtin sa fac comentarii!
:D
SUCCES!
:D cred ca inteleg ce vrei sa spui!!!
Multumesc mult!!!!
~ Conținut șters la cerere ~
daca vor primi imobilul, promit ca vin cu ic-ul........
Am auzit, chiar am o decizie care inca asteapta banii de vreo 2 ani, o nebunie de procedura, nu ai ce spune, dar nu am stiut ca au si aceasta competenta.
Oricum, ideea este ca trebuie ajuns pe instanta pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca si cuantum si toate celelalte. Asta pentru a scapa de autoritatea minune, care va da banii la pastele cailor (parerea mea).
A, da, suntem colegi................
Mersi frumos!!!
Buna dimineata.
In legatura cu acest subiect, in cazul in care se emite o Dispozitie a Primarului pentru solutionarea unei cereri de revendicare a unui imobil cu mai multe apartamente in felul urmator: se dispune retrocedarea in natura a apartamentelor aflate in chirie iar pentru apartamentele aflate in proprietate in baza legii 112/1995 se propun despagubiri in echivalent, se poate ca revendicatorii mai apoi sa ceara retrocedarea in natura a intregului imobil? Trebuie avut in vedere ca anterior acestei dispozitii revendicatorii au fost despagubiti in echivalent pentru imobilele care s-au cumparat in baza legii 112/95. Deci aceasta dispozitie a aparut ulterior si are ca o conditie returnarea intregii sume de bani care s-a platit initial.
Intrebarea principala ar fi: proprietarul in baza legii 112 mai are motive sa se teama de o eventuala retrocedara in natura? Luand in considerare faptul ca revendicatorii au acceptat despagubirea in echivalent, despagubire care a fost si platita, ma gandesc ca nu... sau?

Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de asteptare - legea 10/2001 noiklosa noiklosa Buna ziua, In cazul in care Primaria unei localitati raspunde la o petitie, spunand ca nu (mai) are terenuri disponibile pentru retrocedare in echivalent cf ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobil si teren legea 10 nerezolvata ! CT12VVV CT12VVV Buna ziua in primul rand ! Sunt posesorul unui dosar de retrocedare pe legea 10, mai precis o casa demolata a bunicilor , plus terenul aferent imobilului de ... (vezi toată discuția)
Retrocedare in natura a imobilelor nationalizate iszlaio iszlaio Am urmatoarea problema cu care as dori sa ma adresez dvs. Bunicii mei au avut o cladire si terenul aferent nationalizat. La ora actuala functioneaza acolo ... (vezi toată discuția)