avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract inchiriere

buna ziua.am inchiriat o garsoniera printr-o agentie imobiliara si am facut un precontract.am platit chiria in avans 1 luna +1 luna garantia.as dori sa stiu c valoare are acestt precontract.daca doresc sa renunt la inchirierea garsonierei pot face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:15, 23 Septembrie 2009
puteti renunta la contract. in functie de prevederile inscrise in antecontract puteti pierde comisionul perceput de agentia imobiliara, urmind a vi se returna avansul platit catre proprietar.
Acest precontract are valoare de lege intre parti. -Contractul fiind legea partilor.
In masura in care nu exista dispozitii contrare vi se poate retine comisiuonul agentiei si chiar avansul platit.
Insa cel mai concret raspuns il aveti lecturand contractul pe care l-ati semnat.
Asta daca nu l-ati ratacit.
De renuntat puteti renunta dar veti plati daune interese conform contractului sau precontractului, cum preferati.
cititi contractul...este posibil sa pierdeti avansul dat
in ceea ce priveste comisionul agentiei, este interpretabil...agentia are dreptul de a pretinde comisionul doar daca finalizeaza tranzactia, in acest caz doar daca are loc inchirierea, ori antecontractul de inchiriere, este doar o promisiune bilaterala.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Roxana Zbarnea, Avocat
In general agentia opreste comisionul cu titlul de despagubire.
Se considera ca este culpa dvs ca v-ati razgandit.
Toate contractele pe care le-am vazut asa erau redactate.
Daca nu exista aceasta clauza, de principiu, aveti dreptul la restituirea banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare garsoniera CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna ziua, as dori sa stiu, o cunostinta vrea sa cumpere o garsoniera care nu are cadastru si intabulare, proprietarul garsonierei fiind reprezentat de un ... (vezi toată discuția)
Valoare legala contract inchiriere intre proprietar si chirias altbox altbox Buna seara. Va rog, daca se poate, sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Acum cateva zile, am inchiriat o garsoniera. Dataorita faptului ca acea garsoniera ... (vezi toată discuția)
Precontract incheiat la agent imobiliar utaliviu@yahoo.com utaliviu@yahoo.com Buna ziua,am incheiat un precontract pt.vanzarea unei garsoniere la un agent imobiliar in care cumparatorul mi-a dat un avans de 1000euro pana cand vom mefge ... (vezi toată discuția)