buna ziua.am inchiriat o garsoniera printr-o agentie imobiliara si am facut un precontract.am platit chiria in avans 1 luna +1 luna garantia.as dori sa stiu c valoare are acestt precontract.daca doresc sa renunt la inchirierea garsonierei pot face acest lucru?
puteti renunta la contract. in functie de prevederile inscrise in antecontract puteti pierde comisionul perceput de agentia imobiliara, urmind a vi se returna avansul platit catre proprietar.
Acest precontract are valoare de lege intre parti. -Contractul fiind legea partilor.
In masura in care nu exista dispozitii contrare vi se poate retine comisiuonul agentiei si chiar avansul platit.
Insa cel mai concret raspuns il aveti lecturand contractul pe care l-ati semnat.
Asta daca nu l-ati ratacit.
cititi contractul...este posibil sa pierdeti avansul dat
in ceea ce priveste comisionul agentiei, este interpretabil...agentia are dreptul de a pretinde comisionul doar daca finalizeaza tranzactia, in acest caz doar daca are loc inchirierea, ori antecontractul de inchiriere, este doar o promisiune bilaterala.
In general agentia opreste comisionul cu titlul de despagubire.
Se considera ca este culpa dvs ca v-ati razgandit.
Toate contractele pe care le-am vazut asa erau redactate.
Daca nu exista aceasta clauza, de principiu, aveti dreptul la restituirea banilor.