avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare teren

Buna ziua. Mama mea ar vrea sa vanda un teren..tinand cont ca suntem si noi copii pe actul de propietate,trebuie sa semnam si noi la vanzare..problema este ca 2 copii sunt in tara iar alti 2 in afara tarii..mama ar vrea sa inceapa actul de vanzare cu semnatura copiilor din tara si cand vin copii din afara tarii vor semna si ei la randul lor..dar...ce se intampla daca pana vin copii din afara tarii mama decedeaza??..acel act se poate finaliza?..mai este valabil ?? Sper ca cineva ma poate ilumina..!! Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
lacra74, utilizator
Cel mai recent răspuns: lacra74 , utilizator 19:17, 23 Mai 2017
Cei doi frați care locuiesc în străinătate pot trimite o procura prin care împuternicesc un terț sa-i reprezinte la semnarea și autentificarea contractului de v-c a terenului respectiv.
Stim de procura...dar ma intereseaza varianta care am expuso..
Contractul de vanzare cumparare se semneaza de toti vanzatorii, in aceeasi zi.
Daca nu pot fi prezenti unii dintre ei, la Ambasasa sau Consulat intocmesc o procura de vanzare, o trimit in tara, iar cel imputernicit semneaza contractul in locul lor.
Daca mama decedeaza intre timp, va trebui dezbatuta succesiunea (cu prezenta tuturor copiilor sau trimit procura) si ulterior pot sa vanda.
Si daca stiti, nu v-ati pus problema ca un imobil se vinde cu acordul tuturor proprietarilor, acord exprimat prin faptul ca semneaza actul?
Daca Doamne fereste, unul nu mai ajunge sau pateste ceva?
Cumpatartorul ramane cu banii dati, si impreuna cu notarul stau cu actul neinregistrat si-l pazesc pana vin restul vanzatorilor. Cand or veni...
Mi-am pus 1001 de intrebari dar nefiind nici notar nici avocat am apelat aici pt o lamurire...ERA DOAR O INTREBARE !!! Multumesc oricum.

Alte discuții în legătură

Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)
Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)