avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolutiune contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolutiune contract

Buna seara am si eu nelamurire...Parintii mei au proces civil in calitate de parati cu bunicul meu in calitate de reclamant in sensu ca bunicul meu a dorit rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare incheiat intre el si parintii mei in anul 1998 cu dreptul de uzufruct viager pe motivul nerespectarii clauzelor stipulate in contract...ma rog,parintii mei s-au judecat cu el iar in urma cu putin timp instanta mai excat Judecatoria Cornetu a dispus solutionarea dupa cum urmeaza,Dispune rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara in sensul ca revine in patrimoniul reclamantului dreptul de nuda proprietate asupra imobilului instrainat prin contractul de vanzare-cumparare.Intrebarea mea este:Dreptul de nuda proprietate asupra casei inseamna ca practic bunicul meu are drepturi depline parintii mei nemaiavand practic niciun drept
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:21, 26 Mai 2017
Dacă se menține soluția instanței, DA, părinții dvs nu mai sunt proprietarii imobilului.
Buna seara,
Dupa pronuntare urmeaza motivarea sentintei. Ea va putea sa fie atacata cu recurs in 30 de zile de la comunicare (din momentul in care o primesc acasa parintii dumneavoastra).
Daca nu o ataca cu o cale de atac sau si acolo pierd atunci bunicul va avea drepturi depline asupra imobilului parintii dumneavoastra ne mai avand niciun drept.
in solutionarea postata pe portalul judecatoriei cornetu scrie ca parintii mei au drept de apel in termen de 30 zile de la data comunicarii,prin urmare apelul se va judeca tot la judecatoria respectiva sau procesul se va muta la alta judecatorie si daca dupa judecarea apelului situatia nu se mentine inseamna ca parintii mei revin drept proprietari ai imobilului?
Cererea de apel se depune la Judecătoria Cornetu în 30 de zile de la data comunicării sentinței, însă apelul se va judeca la Tribunalul București.
Dacă în dosarul de apel părinții vor avea câștig de cauza, înseamnă că vor redeveni proprietarii imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumpare cu uzufruct Chirica Steluta Chirica Steluta Buna ziua! Va rog frumos lamuriti-ma cu o neclaritate.Mama mea vrea sa-mi faca act de vanzare cumpare cu uzufruct pe casa.Problema este ca ea doreste in acest ... (vezi toată discuția)
actiune majorare pensie de intretinere- declinare competenta gabrieladumitru16@yahoo.com gabrieladumitru16@yahoo.com Buna ziua . Imi puteti spune si mie ce inseamna ca nu pre inteleg : 5 Civil . Admite exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Buftea , invocata de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dețin nuda proprietate a unui imobil în urma unui ... aiulianctin aiulianctin Bună ziua, Dețin nuda proprietate a unui imobil în urma unui contract de întreținere cu uzufruct viager pentru mama mea și soțul ei. Vreau să renunț ... (vezi toată discuția)