avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria poate prelua drumul de servitute fara accept?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria poate prelua drumul de servitute fara accept?

Buna ziua,

As dori sa va prezint un aspect valabil in cazul meu: pe drumul nostru de servitute primaria a venit prin iarna si a montat iluminat public. Fara sa ne intrebe sau sa ne ceara nimic.
Acum , proprietarii caselor de acolo ne intrebam daca nu cumva primaria va veni sa ne ceara sa ii donam drumul, desi noi nu suntem de acord.
In acest sens va intreb: exista vreo lege care sa dea drept primariei sa preia un drum privat si sa il transforme in drum public? Fara acceptul proprietarilor?
Noi, ca proprietari, trebuie sa mergem la primarie si sa declaram cumva acel drum ca fiind privat? Sau se intelege acest aspect din faptul ca fiecare detine o cota parte din el?

Thx all,
Dan.
Cel mai recent răspuns: ContSters369380 , utilizator 21:06, 25 Mai 2017
Primaria nu poate prelua drumul de servitute fara o declaratie notariala de renuntare la dreptul de proprietate din partea fiecarui proprietar al acelui drum.
Deci nu exista nici o lege care sa zica ca daca in decurs de X ani de la aparitia drumului, daca proprietarii nu fac... ceva... drumul trece la primarie
Nu am auzit sa existe o lege care sa ii permita primariei sa devina proprietarul unui drum de servitute pt care exista acte de proprietate pt n persoane (coproprietari) sau pt o singura persoana. Aveti acte, platiti impozit pt cota indiviza, sunteti proprietari. As fi fericita ca dupa N ani primaria sa preia strada pe care locuiesc si care are statut de strada privata si pe care noi, proprietarii, dorim sa o cedam catre domeniul public pt ca primaria sa o poata include in planul de investitii (canalizare, asfaltare, iluminat public). Sunteti norocos ca primaria v-a montat stalpi de iluminat pe strada, desi, legal vorbind, nu avea dreptul...si nici obligatia :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drum de servitute 20 proprietari cu cota parte George Gunes George Gunes Ce proceduri legale sunt prevazute pt a putea ceda un drum de servitute catre primarie, drum din care 20 de persoane au cota parte? E de actualitate conditia ... (vezi toată discuția)
Donatie drum de servitute catre primarie costi90 costi90 Buna ziua , am cumparat prin programul \\"Prima casa\\" in anul 2013 un teren + casa , intrucat este o strada noua nu are asfalt si nici nu sunt trase ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari aferenta celor care detin cote din drum de servitute andreibkn andreibkn Buna ziua, detin un apartament construit intr-un imobil (care nu are asociatie de proprietari) aflat pe un drum de servitute (implicit, detin si cota parte din ... (vezi toată discuția)