avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intelegere la judecator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intelegere la judecator

Buna ziua ,

Ce anume presupune intelegerea la judecator , este asemanatoare cu cea la notar.
Parintii unui minor pot cadea de acord cu timpul petrecut cu copilul si la judecator ca si la notar sau judecatorul decide cu cine ramane copilul si ce drept de vizita are celalalt parinte ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 15:37, 25 Mai 2017
Daca exista o intelegere (acord) intre parinti, acesta va fi parafat de instanta. Daca exista capete contradictorii (dezacord), aatunci instanta va dispune in urma judecarii, pe baza probatoriilor aprobate si administrate.
daca exista acord inttre parti , privind timpul petrecut in mod egal cu minorul , judecatorul nu va decide altceva ?
Puteţi să încheiaţi o tranzacţie la mediator şi atunci, instanţa validează tranzacţia.
De fapt legea 272/2004, art.17 chiar specifică:
(
4)�In caz de neintelegere intre parinti cu privire la modalitatile de exercitare a dreptului de a avea legaturi personale cu copilul, instanta va stabili un program in functie de varsta copilului, de nevoile de ingrijire si educare ale acestuia, de intensitatea legaturii afective dintre copil si parintele la care nu locuieste, de comportamentul acestuia din urma, precum si de alte aspecte relevante in fiecare caz in parte.
(5)�Criteriile prevazute la alin. (4) vor fi avute in vedere si la stabilirea programului de relatii personale si cu celelalte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie.

eu1983 a scris:

daca exista acord inttre parti , privind timpul petrecut in mod egal cu minorul , judecatorul nu va decide altceva ?

Se va stabili locuinta copilului la unul din parinti.
Se va stabili contributia la intretinere al parintelui nerezident care poate fi in natura, eventual intr-un anumit cuantum.
Se va stabili programul de legaturi.

Toate acestea trebuie stipulate in acord impreuna cu pastarea sau nu a numelui mamei daca s-a schimbat prin casatorie.

Daca aveti acestea in 3 exemplare, veti semna in fata instantei si asa veti fi divortati.

Multumesc! Deci daca noi stabilim ceva , instanta nu intervine sa modifice , stiam ca nici un judecator nu accepta timp egal pt un minir , adica o saptamana cu o saptamana pt fiecare parinte .

Alte discuții în legătură

Anulare pensie de intretinere eu_blitz eu_blitz Buna ziua, In urma divorțului, la notar, am stabilit plata pensiei de întreținere. Minorul își petrece timpul in proportie de 50% la mine. Pot cere in ... (vezi toată discuția)
Custodie. locuinta copilului alex5 alex5 Buna ziua, in cazul unui divort si a unei custodii comune asupra copilului minor, se poate stabili ca acesta sa stea in mod egal la fiecare din cei doi ... (vezi toată discuția)
Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)