avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intelegere la judecator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intelegere la judecator

Buna ziua ,

Ce anume presupune intelegerea la judecator , este asemanatoare cu cea la notar.
Parintii unui minor pot cadea de acord cu timpul petrecut cu copilul si la judecator ca si la notar sau judecatorul decide cu cine ramane copilul si ce drept de vizita are celalalt parinte ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 15:37, 25 Mai 2017
Instanta trebuie sa tina seama de intelegerea partilor.
Depinde de ce reiese din dosar ca ar fi interesul copilului. Judecatorul poate trece peste vointa partilor in acest domeniu. Totusi, rareori se intampla.
Orice judecator prefera un acord intre parinti. Daca nu contravine prevederilor legale de ocrotire a minorului, il va legaliza ca atare. Inca nu am vazut judecator care sa interzica un acord de locuinta alternativa, dar trebuie stabilite ce v-am scris mai sus: gazduitorul oficial si obligatul la intretinere oficial. Ca nu se da genul asta de solutie IN CAZ DE DEZACORD, e un alt film.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare pensie de intretinere eu_blitz eu_blitz Buna ziua, In urma divorțului, la notar, am stabilit plata pensiei de întreținere. Minorul își petrece timpul in proportie de 50% la mine. Pot cere in ... (vezi toată discuția)
Custodie. locuinta copilului alex5 alex5 Buna ziua, in cazul unui divort si a unei custodii comune asupra copilului minor, se poate stabili ca acesta sa stea in mod egal la fiecare din cei doi ... (vezi toată discuția)
Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)