avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificare act constitutiv asociatie ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificare act constitutiv asociatie ong

Buna ziua,
1). Unde gasesc o cerere tip pentru modificare act constitutiv asociatie ong? Multumesc
2) Curand expira contractul de comodat al sediului Asociatiei. Intre timp am facut un contract de inchiriere pt toata casa unde este sediul Asociatiei.Trebuie reiinoit contractul de comodat pt sediu? sau e destul noul contract de inchiriere?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:16, 14 Iulie 2017
Buna ziua,

1. O cerere tip pentru actualizarea actului constitutiv/statutului nu exista. Exista insa un formular pentru inregistrarea modificarilor care se va depune impreuna cu documentele dosarului.
2. Se va depune contractul privind sediul social, in speta noul contract de inchiriere.

O zi placuta!
1. COntrar afirmatiei unui alt membru al forumului, exista formular tip de cerere de incuviintare modificare acte constitutive - anexa 3 la Ordinul MJ 954 / 2000.- ” CERERE pentru inscrierea modificarilor actului constitutiv si/sau statutului. Modificarea componentei organelor de conducere este considerata modificare de acte constitutive si parcurge aceeasi procedura cu alte modificari ex. modificari de prevederi din statut....
2. Cand expira un act ar trebui depus cel inlocuitor - fie el tot contract de comodat, sau de inchierere sau ce o fi. Nu exista in legislatia ref. asociatii si fundatii prevederi speciale ref. ce se intampla cand la Judecatorie nu mai este depus un document in vigoare care atesta drepturile asupra sediului si nici procedura specifica, asa cum exista la Societatile lucrative (foste ”comerciale”) functionand in baza Legii 31 / 1990, unde chiar Oficiul Registrului Comertului poate declansa din oficiu procedura de dizolvare pe motiv de sediu expirat... si nici in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, spre deosebire de Registrul COmertului, nu e rubrica specifica unde sa se inregistreze actul de dovedire a sediului, perioada de valabilitate, si mentionarea ca expirat daca expira.... Dar asta nu inseamna ca nu trebuie depus la Judecatorie documentul actual si ca nu sutn riscuri daca ramane asociatia fara depunerea actului actual... Poate risca acuza de functionare ilegala si deci cerere de dizolvare judecatoreasca initiata de vreun ”binevoitor” care desi se rezolva cu aducerea in instanta a documentului care nu a fost depus la timp, e totusi de evitat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire sediu ong ,prelungire mandat consiliu director MariOancea MariOancea Buna ziua, Daca puteti sa ma ajutati :) 1.) Luna aceasta expira contractul de comodat (1 an de zile ) in cazul unei asociatii.Se face prelungirea cu act ... (vezi toată discuția)
Despre inregistrarea mentiunilor- ong camiha camiha Buna dimineata, Imi poate spune cineva care este procedura de inregistrare a mentiunilor in cazul unui ONG? Trebuie sa prelungesc contractul de comodat ... (vezi toată discuția)
Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)