Buna ziua! Socrul meu, care a decedat in 2004, are un apartament in Bucuresti (Drumul Taberei) pt care nu s-a facut nici pana azi succesiunea. Traieste soacra mea, care era casatorita cu el la momentul cumpararii, si cei doi copii, respectiv sotul meu si sora lui (cumnata mea). Sotul meu s-a interesat si ii costa destul de mult succesiunea, mai ales dupa atata timp de la decesul tatalui. Cineva i-a recomandat sa faca succesiunea prin judecatorie, nu prin notariat pt ca ii va costa mai putin. Se poate face asa ceva? Care e procedura? Multumesc!
Buna ziua,
Sotul, soacra sau cumnata sau cate doi dau in judecata pe ceilalti pentru dezbatere succesiune.
Daca una din aceste persoane are venituri mici sau foarte mici se poate solicita ajutor public judiciar.
Taxa de timbru este de 5% din valoarea masei succesorale si onorariu de avocat pentru ca am impresia ca nu aveti nicio cunostinta de drept si veti avea nevoie de ajutor specializat.
Durata, cam un an.
Succesiune
adelinab
Am si eu o intrebare in legatura cu succesiunea ce se face in urma decesului unuia dintre parinti.Locuiesc impreuna cu sotul si cei doi copii ai nostri,intr-o ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti?
mamma
in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)