avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte de nastere strabuni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte de nastere strabuni

Buna ziua,

Bunica mi-a spus ca bunicii dansei au fost evrei sefarzi. Astfel, doresc sa aplic pentru cetatenia spaniola, profitand de noua lege cu privire la naturalizarea spaniola a descendentilor evreilor sefarzi.

Aceasta descendenta trebuie insa dovedita. Prin ce modalitate as putea sa obtin actele de nastere ale parintilor, bunicilor, strabunicilor, etc? Sunat pastrate la Arhivele Nationale? La primariile din localitatile in care s-au nascut?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: oantony , utilizator 18:31, 25 Mai 2017
Depinde în ce zonă din ţară locuiţi.Dacă stră-stră bunicii dvs. au locuit pe teritoriul Imperiului austro-ungar, datele le găsiţi fie în arhivele localităţii unde au locuit, fie în arhivele de la Viena, dar trebuie să cunoaşteţi numele exact al acestora.
În restul ţării, nu s-au întocmit acte de cadastru şi evidenţă a populaţiei.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2017
Martonze, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Am locuit in Craiova, strabunicii au locuit in regiunea Oltenia. Aceasta a facut parte din Austro-Ungaria intre 1718 si 1739. Poate gasesc ceva.

Concret, cum pot sa incep cercetarea? De unde obtin mai intai actele parintilor, apoi ale bunicilor?
Nu ştiu dacă în acea perioadă, s-a făcut recensământ în imperiu.Ştiu doar că pe teritoriile amintite, fiecare imobil era înregistrat cu data construcţiei, proprietarii, religia acestora, naţionalitatea; Există statistici pentru fiecare localitate, pe anii de recensământ, cu numărul locuitorilor, pe sexe, naţionalităţi, religie, educaţie, ocupaţie, etc. Undeva, pe această filieră, se pot găsi datele căutate, dar eu cred că pt. dvs. nu e valabil, fiindcă, dacă nu există continuitate pentru perioada de după1739, nu aveţi cum merge pe firul invers :(
Ok, deci bazandu-ma exclusiv pe arhivele romanesti, incepand cu ce an pot sa gasesc acte de nastere? Caror institutii trebuie sa ma adresez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot gasi numele parintilor unei persoane ? carolinagherman carolinagherman As avea nevoi sa cunosc numele parintilor unei persoane despre care singurele informatii sunt : in 1916 se gasea intr-o localitate in Bucovina langa Cernauti ... (vezi toată discuția)
As vrea sa aplic pentru cetatenia maghiara intrucat o strabunica ... wacm83 wacm83 As vrea sa aplic pentru cetatenia maghiara intrucat o strabunica a mea s-a nascut in Transilvania in 1911 si satisfac conditiile. Am intrebat la Ambasada ... (vezi toată discuția)
Gasirea actelor de proprietar amalia_paun amalia_paun Buna ziua, De unde pot sa incep demersurile pentru gasirea actelor de proprietar ale unei casa? Povestea casei este urmatoare: Casa ale caror acte doresc sa ... (vezi toată discuția)