avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean moldovean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean moldovean

Buna ziua ! Este prima oara aici pe forum. As vrea sa va solicit parerea in legatura cu o situatie. Eu locuiesc in Germania legal de 5 ani de zile,lucrez in mod legal am rezidenta aici,cu ceva timp in urma am cunoscut o fata din republica Moldova. Ne-am petrecut vacante impreuna,ne-am intalnit ori de cate ori am avut ocazia,a venit aici a stat o perioada mai lunga si acum vrem sa ne casatorim. As vrea sa aflu,dupa casatorie,ea are dreptul la sedere aici si dreptul la munca,fiind sotia mea ,stiind ca cetatean roman va deveni dupa 5 ani de la casatorie ,si ce document poate avea ea dupa casatorie.pasaport,buletin .Unde ar fi mai indicat sa facem casatoria civila,aici in Germania sau in Romania.Pentru ca nu as vrea ca dupa casatorie ea sa nu poata locui cu mine si sa fie lipsita de unele drepturi de care in mod normal beneficiaza un cetatea UE. Va multumesc anticipat in speranta unui raspuns ! O zi frumoasa !!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:16, 25 Mai 2017

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ana_13 ana_13 sint casatorita cu un cetatean roman . casatoria a avut loc in Romania dar locuim in Germania.eu am doi copii din prima casatorie in Republica Moldova si am ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu Ana1992 Ana1992 Buna ziua! As avea nevoie de o informatie Va rog mult daca puteti sa ma ajutati. Eu sunt din Republica Moldova si urmeaza sa ma casatoresc cu cetatean roman ... (vezi toată discuția)
Casatorie dintre un cetatean roman si o cetateanca moldoveanca rotaruana rotaruana salut,am si eu o problema si am nevoie de un sfat...vreau sa ma casatoresc cu prietenul meu insa e roman...eu moldoveanca....suntem ambii in italia....nu stim ... (vezi toată discuția)