avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deces-divort-partaj-mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deces-divort-partaj-mostenire?

Buna seara.Am si eu o intrebare...In timpul casatoriei am cumparat un apartament prin credit ipotecar impreuna cu sotul,jumatate fiind achitat din banii proveniti din vanzarea unei garsoniere proprietatea mea ...am divortat,nu am facut partaj iar sotul intre timp a decedat,eu ramanand in apart.unde platesc in continuare ratele la banca...Daca as dori sa-l vand am nevoie de vreo semnatura din partea rudelor fostului sot?...precizez ca nu am avut copii ...multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:11, 26 Mai 2017
Nu puteti vinde decat cota pe care o detineti conform actului de proprietate.
Rudele sotului trebuie sa faca succesiune pentru cota ce a detinut-o acesta.
In actul de proprietate se precizeaza ca jumatate din apartament a fost achitat cu banii din vanzarea garsonierei detinute inaintea casatoriei si care a constituit bun propriu?
In cartea funciara ce cote sunt intabulate, cate 1/2 fiecarui sot?
av Valentina a scris in topic sters :

Complicat.Ati platit prin transfer bancar acea jumatate , din vanzarea garsonierei?Cunoasteti adresele fratilor decedatului cat ai ai parintilor daca mai traiesc? Sunteti sigura ca decedatul nu are copii?

Întrucât nu ați făcut partajul cu fostul sot, rudele acestuia au vocație succesorala la cota sa parte din acel imobil. Ma refer aici la părinții și frații sau surorile defunctului. Dacă exista copii ai defunctului din alte relatii și aceștia vor veni la moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Succesiune frati vitregi ioanandreea88 ioanandreea88 buna ziua. tatal meu, decedat pe 4 martie 2017 a avut inaintea casatoriei cu mama, o alta casatorie, in urma carei a avut o fiica. In momentul divortului de ... (vezi toată discuția)