avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt pașii pentru dizolvarea asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt pașii pentru dizolvarea asociației de proprietari si înființarea a 3 noi asociații

Bună ziua! În Adunarea generală s-a hotărât separarea asociației de proprietari (București) în 3 noi asociații pe fiecare scară. Care sunt pașii? Trebuie semnături 50%+1 de pe fiecare scara pentru dizolvarea și pentru constituirea noilor asociații având în vedere că la Adunarea generală au fost prezenți 29 din 149 de proprietari. Avem contoare de Enel și Distrigaz și Radet pe fiecare scara. Deja președinta a fost la Apanova pentru a face încă un canal cu 2 ceasuri pentru 2 scări canalul existent urmând sa rămână la scara 1. O scara nu dorește separarea și susține că fără semnăturile lor nu se poate face separarea. Cum să procedam? Putem să facem 2 noi asociații, și scara care nu dorește să rămână cu CUI- ul vechi?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:14, 27 Mai 2017
Buna ziua,
Puteti sa separati scarile care doresc sa se separe si fara dizolvarea asociatiei mama. Eu am facut lucrul asta pentru o asociatie cu care colaborez. O scara din 7 s-a separat. Va sfatuiesc sa procedati in felul urmator: finalizati separarea Apanova, apoi faceti cate o adunare generala a scarilor care vor sa se separe. Pentru fiecare scara in parte. Teoretic aici va trebuie acceptul a 50%+1 de pe scara respectiva. Sfatul meu este sa reusiti sa obtineti macar 75%. Cu cat mai multi convigeti, cu atat va va fi mai usor ulterior deoarece nu veti mai avea bataie de cap si cu locatarii de pe scara dumneavoastra. Dupa adunarea generala a scarii urmeaza demersurile de infiintare a noii asociatii si incheierea noilor contracte cu furnizorii de utilitati. Aveti in vedere ca inainte de asta va trebui sa faceti o impartire a activelor si pasivelor vechii asociatii, in asa fel incat sa corespunda realitatii. Noua asociatie, infiintata pe o scara, isi va prelua datornicii insa automat va prelua si o parte din datorii. Daca lipsesc cumva bani din asociatie este putin mai complicat, insa se poate face si asa. Daca aveti nevoie de mai multe informatii imi puteti scrie in privat. Succes!
Nu este necesara desfiintarea persoanei juridice existente
Desfasurati procedura legala infiintare asociatie de proprietari pentru scarile care doresc,pentru care se intrunesc cerintele legal prevazute,urmand ca asociatia existenta doar sa modifice structura si numarul membrilor proprietari
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea statutului asociatiei de proprietari picsipoc picsipoc O asociație de proprietari compusa din 30 de membri, de pe doua scări alăturate, prin adunare generala, cu votul mai mare de doua treimi a hotărât sa se ... (vezi toată discuția)
Despartire asociatie pe scari dalv dalv Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea situatie Urmeaza sa ne rupem de asociatie si sa ne constituim in tr-o noua asociatie pe scara ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari roenen roenen Vreau sa stiu daca in procesul verbal al Adunarii de Constituire, ca de altfel si celelalte p.v. necesare infiintarii unei Asociatii de Proprietari, termenul ... (vezi toată discuția)