avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani investiți în casă după divorț
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani investiți în casă după divorț

Aș dori să știu dacă banii investiți într-o casă(schimbare ferestre, uși, termoizolație etc.) pot fi recuperați avînd în vedere faptul că acea casă aparține socrului dar acolo am locuit cu familia.
Cel mai recent răspuns: tiberiussly , utilizator 19:57, 24 Ianuarie 2018
Da, se pot recupera daca aveti dovezi (facturi , chitante) si eventual martori sau daca socrul recunoaste ca ati investit bani in imobilul dansului
Va trebui sa investiți instanta de judecata cu o acțiune în acest sens. Neapărat TB sa aveți inscrisuri doveditoare.
Am facturi dar nu pentru toate materialele, produsele și serviciile pe care le-am plătit.
Există lucrări de reparație făcute de mine care ar fi peste 1.000 de lei, de exemplu.
Avînd în vedere aceste investiții care au crescut valoarea proprietății și că nu eu am cumpărat casa, dar peste 90% din ceea ce a presupus achiziția și refacerea mi-a revenit mie, pot să obțin în instanță mai mult decît valoarea efectivă a banilor investiți?La aceasta putem adăuga și creșterea în timp a prețurilor din piață astfel că proprietatea are o altă valoare decît atunci cînd a fost cumpărată?
Revin cu o întrebare legată de posibilitatea de a obține o sumă de bani datorată acțiunilor pe care le-am întreprins pentru ca socrul meu să moștenească casa în urmă cu 4 ani.
Mă refer la reprezentarea lui în relația cu banca(fiindcă casa a fost ipotecată) și cu o firmă de insolvență(dorind casa a trebuit să lichideze firma persoanei decedate, firmă care avea datorii către terți și care au fost lichidate).
Există acte prin care am fost împuternicit să îl reprezint în aceste 2 probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investiţie în proprietatea unei terţe persoane rlacri rlacri În anul 2001 ne-am apucat să amenajăm casa socrului meu, această casă fiind “în roşu”. Am investit în tencuieli, uşi, ferestre, trotuare, garduri, ... (vezi toată discuția)
Divort cu obstacole nicol-dd nicol-dd Am o cunostinta care intampina o multime de greutati datorate credulitatii. A avut un apartament lasat mostenire de parintii lui in care locuia impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare cu clauza viagera dilema_pg dilema_pg Buna ziua. Am si eu o problema si cu ajutorul dumneavostra sper sa o rezolv. Sotia mea a facut inainte de casatorie act de vanzare cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)