avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare

Buna ziua,
Asociatia de proprietari din care fac parte este confruntata cu urmatoarea problema: doua spatii (parcari ) din fata blocului, care nu sunt proprietatea asociatie de proprietari au fost vandute la licitatie publica. Prin ele se face accesul ISU si a locatarilor la locuinte. Ce trebuie sa stim si sa facem ,in cazul in care se vor ridica construcii si (cel mai probabil) nu va fi respectata destinatia initiala a spatiului ( de la constructia blocului ) care era de parcare.
Nu am fost anuntati ( ca locatari ) de vanzarea spatiului din fata blocului desi a fost licitatie publica. Vom fi pusi in situatia in care nu vom mai avea acees cu masina la locuintele noastre nici cu autoturism si nici cu masini mai mari ( spre exemplu automobile de carat mobila , mutari, etc ) . Va fi doar calea pietonala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AncutaD , utilizator 10:10, 29 Mai 2017
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun,de cele mai multe ori apartine domeniului public,astfel incat autoritatea publica locala=primaria in calitate de proprietar detine autoritatea si competenta sa dispuna schimbarea destinatiei spatiului dupa propriul interes
Daca primaria a realizat PUZ pentru executare constructii locative ,slabe sanse sa puteti beneficia de hotarare favorabila daca eventual ridicati in instanta pretentii pentru spatiu de parcare auto
Multumesc pentru raspuns. Sincer nu neaparat de locurile de parcare sunt ingrijorata, mai mult de accesul la bloc a pompierilor, salvarilor si a noastra ca locatari cu masina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu asociație construit ilegal, fără aprobarea tuturor proprietarilor 181074 181074 La parterul unui bloc din asociația noastră, exista încă din 1964 un pasaj pietonal (am înțeles că era considerat ca și drum public) situat exact sub ... (vezi toată discuția)
Parcare privata a blocului folosita de straini ice_bella20 ice_bella20 Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi: 1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in ... (vezi toată discuția)
Numar scari de bloc valentinstan valentinstan Exista vreo reglemantare in domeniul constructiilor care sa impuna numarul de scari de bloc? E vorba si de evacuarea persoanelor in caz de incendiu. E vorbea ... (vezi toată discuția)