avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa care nu detine teren in proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa care nu detine teren in proprietate

Sunt in cautarea unei proprietati spre achiztionare si am dat peste un parter intr-o vila din zona Soseaua Viilor (spre piata Chirigiu). Problema este ca terenul pe care se afla casa si curtea acesteia nu sunt proprietate, ci exista un contract de folosinta a terenului, acesta aflandu-se in proprietatea statului (se plateste anual o redeventa sau asa ceva). Intrebarea mea este care sunt riscurile cumparatorului la achizitia unui astfel de imobil, avand in vedere ca locuinta nu este pe teren proprietate personala? Este posibil ca terenul sa fi fost confiscat de catre stat in perioada comunista pentru a fi ridicate aceste case (mi s-a spus ca au fost construite pentru cei care lucrau la fabrica de ciocolata, actuala Cadbury Romania) situata in proximitate. Unde pot face niste verificari despre starea terenului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:44, 26 Mai 2017
Vanzatorul ar trebui sa va arate actele si apoi verificati, altfel cum sa cautati .Mergeti la notar cu d-lui, platiti o consultanta de cca 100 lei si va spune ce probleme sunt la acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil (etaj) in vila ipotecata Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, Avem: un imobil in vila D+P+3etaje, Proprietar: cabinet de medicina de familei (firma juridical - are CUI) Vila este girata de persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare casa sub ipoteca si o problema cu terenul claudiu_783 claudiu_783 Buna ziua, Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta: Cetateanul X doreste sa cumpere o casa (cu curte) de la cetateanul Y. Casa a fost construita ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire uriasa confiscata de comunisti Madalin1986 Madalin1986 Buna ziua! Bunicii mei au fost foarte bogati, avand foarte multe terenuri prin tara, atat extravilane - agricole si forestiere -, cat si intravilane in ... (vezi toată discuția)