1. Daca o persoana are pe numele sau exclusiv un automobil iar in comun cu sotia un imobil, executorul judecatoresc nu ar trebui sa execute prima data automobilul?
2. Apoi, daca suma nu acopera debitul, se poate trece la executarea imobilului detinut in comun cu sotia?
3. Este corect ca s-a notat deja in cartea funciara o sarcina asupra imobilului pentru intreaga suma datorata de sot, fara a se fi executat inca automobilul? Cum ar putea sotia, care nu a consimtit la respectivul credit de nevoie personale pentru care se face acum executarea sotului, sa-si protejeze proprietatea? De altfel, sotii sunt separati in fapt iar sotul nici nu mai locuieste in respectivul imobil.
Multumesc!
Creditorul poate cere in instanta iesirea din indiviziune. Dvs. aduceti dovezi ca aveti contributie majoritara la achizitionarea imobilului, si se va imparti intre dvs. si sot, conform participatiei fiecaruia.
Dar nu ar trebui executat prima data bunul proprietate exclusiva al debitorului - automobilul? Suma nu este foarte mare, in jur de 4000 eur; e adevarat insa ca masina ar fi vanduta cel mai probabil cu mai putin.
Multumesc.
Din nefericire ei executa ce este mai usor de executat. Mai ales ca masina nu acopera datoria. Am trecut prin asta si... Am ajuns la angajament de plata pana la stingerea datoriei. Apartamentul este inca notat in cf si asa o sa ramana pana la stingerea datoriilor.
Bafta!
Domnul Dan, am vazut speta dvs. si vroiam sa va intreb de ce nu ati incercat totusi si contestatia la executare si daca ati ajuns la concluzia ca este mai bine sa incheiati un nou angajament de plata dupa ce v-ati consultat cu un avocat.
Multumesc.