avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate incheia un contract de comodat cu unul din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate incheia un contract de comodat cu unul din soti?

Doresc sa infiintez o firma pe locuinta unei familii (sot si sotie), sotia este plecata in strainatate si as vrea sa stiu daca este legal sa inchei un contract de comodat doar cu sotul.

Am verificat Art. 345 din Noul Cod Civil si definitia unui act de administrare insa am nevoie de confirmarea unui expert in domeniu.

Va multumesc!
Este legal.
Buna ziua. Este legal, doar daca sotia isi da acordul ca si co-proprietar. Asadar, ori este trecuta ca parte in contract, ori semneaza un acord redactat separat, pe care il puteti trimite prin curier, de exemplu. Sau, il trimiteti pe e-mail, doamna il semneaza si apoi il scaneaza pentru a vi-l trimite. Daca nu aveti acest acord, exista riscul ca Registrul Comertului sa va amane solutionarea dosarului de inmatriculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract semnat online are valoare juridică? MrFB MrFB Buna ziua! Am cativa parteneri din alte orase/tari.Daca as trimite contractele semnate si stampilate de mine pentru a fi semnate si de ei si sa oprim cate ... (vezi toată discuția)
Factura fara contract? autor-carte autor-carte Buna ziua, Am facut o lucrare unui client din alta localitate, i-am trimis pe mail contractul, el l-a semnat dar mi l-a trimis inapoi scanat, pe ... (vezi toată discuția)
Acordul asociatiei de proprietari dintr-un bloc, al vecinilor si al coproprietarului locuintei pentru inregistrarea unui s.r.l. la registrul comertului din romania. claudiu07 claudiu07 Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti daca este nevoie obligatoriu de acordul asociatiei de proprietari din blocul in care locuiesc, al vecinilor de ... (vezi toată discuția)