avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Buna seara, pe data de 15 Aprilie 2017 am fost implicat intr un accident rutier pe autostrada.
Ceea ce imi amintesc si am declarat la fata locului este ca am tamponat masina din fata mea care oprise pe banda 1 , am virat stânga lovind masina oprită din fata mea si m am oprit in balustrada autostrăzii .
Dându -ma jos din masina , in fata mea , un jeep intrase intr-o duba oprită pe banda de urgentă , asta este tot ce imi amintesc si ceea ce am declarat. In urma măsurătorilor făcute de poliție la fata locului , reiese ca a avut loc un accident si o Tamponare , eu fiind implicat in Tamponare făcându-ma vinovat ca nu am păstrat distanță regulamentara.
In ziua de 26 mai 2017 , respectiv 6 săptămâni de la producerea tamponării , primesc un telefon ( cu numar privat ) consimderand-ul o farsa , închid . Primesc al doilea telefon acesta fiind cu numar spunanadu mi "Domnule , acum puteți vorbii?! " ii raspund ca da si imi spune sa ma prezint la IGP sau CNDR km 73 Daca nu pot astăzi sa ma prezint la IGP , ii spun ca imi e imposibil sa ajung in cursul zilei de astăzi si km 73 , având masina in service nu având cum sa ma deplasez .
"Ok! Va voi trimite citație Cand voi avea timp , si trebuie sa va prezentați!"
"Mi se pare corect" am spus eu .
La 15 minute primesc din nou telefon , ma întreabă in ce zona sunt , le spun ca sunt prin Otopeni si se oferă sa vina dansul la mine sa imi i-a o decalaratie.
La 30 minute , m am întâlnit cu o masina logan bleu inchis , un domn polițist si un civil . Intru in masina , mai dau o data declarație pe care am dat o in urma cu o luna jumătate si imi spune ca tipul cu jeep ul a declarat ca eu l - am acroșat provocând întregul accident .
Mi a luat declarația pe care am dat o si la locul accidentului , ne am luat la revedere si , m- a bagat in ceata .
Va rog dati-mi un sfat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:31, 27 Mai 2017
KNu v-a indicat la ce adresa IGP? IGP cred ca are sediul pe Stefan cel Mare pe langa Dinamo.

Cand au venit cei 2 cu Loganul s-au legitimat, v-au aratat legitimatiile sau au spus ca sunt plutonierul Capsuna si Costel si i-ati crezut pe cuvant?

Unde v-ati intalnit si v-au luat declaratia, la Therme, la aeroport sau la Paradisul verde?

Declaratiile care nu se dau la fata locului dupa producerea accidentului se dau ulterior in cadru oficial si nu pe bancheta din spate a unei masini sau la o prajitura. Politia nu are bani sa isi schimbe cauciucurile in schimb se deplaseaza sa ia o declaratie! Nu ati precizat pe ce Autostrada a avut loc accidentul A1 sau A2, A3 parca are mai putin de 73 km.
Aveti o copie a declaratiei pe care v-au luat-o Capsuna si Costel? Banuiesc ca nu, doar Loganurile politiei nu au fost dotate pe langa echipamente sonore si vizuale si cu copiatoare. Nici macar o poza cu telefonul nu cred ca ati facut deoarece se grabeau sa se intoarca la sediu sa-i dea de mancare lui Costel.

Accidentul s-a soldat si cu victime sau doar cu pagube materiale?

Dintre cei implicati in accident sunteti cel cu masina mai "amarata"?

Masina cu care au venit cei 2 avea nr de MAI sau era in civil cu nr "obisnuite"?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare pe autostrada trandafir2 trandafir2 Unde se declara o tamponare petrecuta pe autostrada Buc - Pitesti? Mai precis la care Birou/Sectie/Post de politie? (vezi toată discuția)
Accident auto pagubit Jwjwj Jwjwj Buna seara ! Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident auto pe autostrada in care au fost implicate 4 mașini! Eu mă aflam pe banda 2 pastramd distant ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat FlorianTeodor FlorianTeodor Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum ... (vezi toată discuția)