avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tatal si fiul unicul decedat,sotia fiind singura in viata...fiul decedat avand 3 copiii la mostenire cat ar veni la fiecare copil si cat ar veni sotiei(bunicii)in viata in cote??va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 19:54, 27 Mai 2017
Este vorba de bun imobil comun sau bun propriu al defunctului?
Este vorba despre o casa parinteasca.. ..din parinti tatal este decedat fiind omorat de nepotul pe care la crescut,mama singura supravietuiroare si fiul lor unicul decedat,suntem 3 nepoti si bunica care traieste..cat este partea bunicii si cat a nepotilor??
Dacă casa a fost edificata în timpul căsătoriei bunicilor at este bun comun al bunicilor. În acest caz, soția supraviețuitoare are o cota de 1/2 + 1/4 din imobil , restul se imparte în mod egal intre cei doi nepoți. Nepotul condamnat este nedemn de a-l moșteni pe bunicul dvs și nu are vocație succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nepoti selena83 selena83 Bunicii mei au o casa si un singur copil (tatal nostru) si 2 nepoti din partea fiului[quot]..am si eu o intrebare..dupa moartea bunicilor nostri , noi (cei 2 ... (vezi toată discuția)
Speta mostenire mboletta mboletta A casatorit cu B fara copii. A mosteneste in timpul casatoriei 1/2 imobil din casa parinteasca. 1/2 revine surorii sale, care are si un copil major.; sotia B ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal ... Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal meu este decedat si a fost casatorit la momentul decesului cu o alta sotie (eu provenind din ... (vezi toată discuția)