avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... revizuire hotarare instanța
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

revizuire hotarare instanța

In urma prezentării denaturate a unei situații o asoc.de prop.a avut castig de cauza in instanta si sunt obligat sa plătesc o datorie ce nu a fost făcută de mine. Cum este bine sa procedez? Fac precizarea ca am chemat in garantie pe cel ce a facut datoria respectiva. Plătesc datoria fara sa legalizez hotărârea instantei si fac solicitare de revizuire pe motiv de fals in declaratii sau legalizez hotararea,achit datoria,ma îndrept împotriva chematului in garantie prin executare silită si fac cerere de revizuire a hotărârii instantei?
Cel mai recent răspuns: petre-petre , utilizator 17:36, 29 Mai 2017
Puteti formula cerere de revizuire conf.art.509(1)pct.3 NCPC,in cazul in care constatarea infractiunii nu se mai poate face printr-o hotarare penala,instanta de revizuire se va pronunta mai intai pe cale incidentala ,asupra existentei sau inexistentei infractiunii invocate.
Bună ziua. Va mulțumesc pentru răspunsul acordat. Mai este posibilă o alta cale de atac, eventual o contestație la hotărârea instanței? Am făcut apel la hotărârea instanței de fond, formulat in afara termenului si am fost sfătuit de avocat sa fac cerere de renunțare la judecata. Acum nu stiu cum sa fac mai departe,dat fiind faptul ca am de plătit o datorie ce nu a fost făcută de mine. Asoc de prop.il dăduse in judecata pe cel care făcuse datoria,a avut câștig de cauza dar nu a pus in executare hotărârea instanței. A intervenit prescripția si s-a îndreptat împotriva mea,motivând o cu totul alta perioadă, dar datoria se moștenește din cea prescrisa. Va mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire inscris declarat fals aidu aidu art. 509 alin. (1) pct. 3 C. proc. civ., hotărârea s-a dat în temeiul unui înscris declarat fals în cursul ori în urma judecăţii,când aceste ... (vezi toată discuția)
Acum, cum se judeca un proces in instanta ? cristiannegru cristiannegru - am facut o actiune de Revizuire ( 2 hotarari contradictorii ), tocmai de pe data de 12.03.2014 - instanta mi-a comunicat Intampinarea paratului abia pe ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces, dovadă falsă! Battista Battista Recent am descoperit că mi s-a comis o lezare în dreptul de moştenire. În anul 2007 tatăl meu a decedat. În 2010, fratele lui a deschis un proces ... (vezi toată discuția)