Buna dimineata,
Va prezint urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat:
Vreau sa cumpar un imobil de la 2 proprietari, fosti soti, cu hotarare de divort definitiva. Imobilul face in prezent obiectului unui proces de partaj (aflat la recurs din cate am inteles) nefinalizat. Initial notarul ne-a spus ca imobilul nu se poate vinde pana nu se obtine hotarare judecatoreasca, insa ulterior s-a razgandit, adaugand la contractul de vanzare cumparare un paragraf prin care se mentioneaza cele spuse mai sus plus faptul ca ambii soti renunta la orice pretentii referitor la imobilul respectiv atat fata de cumparator cat si intre ei.
Va rog sa imi spuneti cat de sigura/legala este aceasta solutionare a problemei.
Mutumesc
Solutia propusa de notar este fireasca si foarte legala. Cata vreme partile renunta la orice pretentii una fata de cealalta si va vand impreuna acel imobil ce face obiectul partajului, indiferent de ce va decide instanta de judecata dvs sunteti acoperit din punct de vedere legal!
=D>
Ceea ce a facut notarul este absolut corect, facand astfel posibila vanzarea in conditii legale si fara consecinte litigioase in viitor.
Cu alte cuvinte, d-voastra sunteti aparat impotriva unor eventuale disputet litigioase cu fostii proprietari, iar acestia, pot prezenta in instanta contractul si pot inceta procesul de partaj.
Puteti cumpara acel imobil fara probleme. Ulterior, vanzatorii vor prezenta instantei contractul de vanzare cumparare astfel incat bunul imobil sa nu mai intre in masa partajabila.
Bun propriu???
ellena7
Buna ziua,
Am divortat in urma cu 4 ani dar nu am facut partaj.Intre timp m-am recasatorit. Luna trecuta m-am inteles cu fostul sot sa impartim bunurile, ... (vezi toată discuția)