avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.am o fetita care a rezultat din relatia cu fostul concubin.fetita a fost recunoscuta de acesta.tatal fetitei a decedat saptamana trecuta.ma intereseaza ce drepturi are fetita,tinand cont ca mama lui traieste(bunica fetitei),din bunurile tatalui?
Cel mai recent răspuns: mihaela6 , utilizator 22:01, 29 Mai 2017
Buna ziua,
Daca fiica a fost recunoscuta atunci la mostenire vine doar fiica si, eventual, alti copii ai acestuia si sotia supravietuitoare daca exista.
Mama defunctului (ca ascendent) este inlaturata de la mostenire de descendent (fiica defunctului) conform art. 964 alin . 1 lit a C.Civ.
Va sfatuiesc sa mergeti cu fiic defunctului si cu toate actelecare dovedesc descendenta acesteia (act de nastere, eventuale sentinte, etc.) la un notar si sa depuneti o declaratie de acceptare a succesiunii. si, sa dezbateti aceasta succesiune daca aveti si actele de proprietate ale bunurilor ce urmeaza a intra in masa succesorala.
daca aceste bunuri va lipsesc, cu acel act de acceptare a succesiunii, mergeti la primaria pe raza careia a avut defunctul ultimul domiciliu si solicitati acte care sa ateste drepturile de proprietate ale lui.
Daca intampinati greutati din partea mamei defunctului va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Vă multumesc frumos!ne v-a fi de mare ajutor raspunsul dumneavoastra.il vom pune in aplicare.o seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Succesiune tcaciuc48 tcaciuc48 fratele a decedat in luna decembrie 2015,cine participa la succesiune,fiica fratelui sotia fratelui sau cei doi frati,cat primesc fiecare? Cu stima (vezi toată discuția)
Succesiune corina stancu corina stancu tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este ... (vezi toată discuția)