avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația de creștere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația de creștere a copilului

Bună seara,am un an și câteva luni de când lucrez pe 4 ore. Întrebarea mea este cât voi primi pentru creșterea copilului dacă salariul de încadrare al meu este de 725 lei pe Cartea de munca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 30 Mai 2017
Indemnizaţia pentru CCCse stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

In situatia in care din calcul reiese o valoare mai mica decat cuantumul indemnizatiei minime (1233 lei), atunci veti primi 1233 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2017 NagyZsuzsaa NagyZsuzsaa Buna ziua! Intrebarea mea este, daca sunt angajata doar cu 4 ore, cu salariu minim, daca raman insarcinata anul acesta, cum voi primi indemnizatia? ce suma? (vezi toată discuția)
Bună ziua- indemnizatie CristinaMares CristinaMares Dacă am trecut pe carte de munca program de 2 ore și un salariu f mic ce indemnizatie primesc ? Primesc minimul de 1062.5? Sau 85% din salariul trecut pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Mia4 Mia4 Buna seara,am si eu o nelamurile pt ccc,se calculeaza netul pe ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului,daca este un salariu mai mare decat minimul pe ... (vezi toată discuția)