avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dobandirea copilului ca mama necasatorita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dobandirea copilului ca mama necasatorita

Sora mea locuieste in Strainatate cu un cetatean roman de etnie roma..necasatorita cu el, are un copil de un an si vrea sa vina in tara ca nu mai poate sa traiasca cu el...
El a inregistrat copilul pe.numele lui ca sa poata obtine alocatie din tara unde locuieste si nu vrea sa o lase sa se intoarca in Romania decat pt cateva zile...ce sanse are ca odata ce vine in romania sa poata sa nu piarda copilul si sa il tina la ea..fara ca el sa il poata lua?
Dacă certificatul de naștere al copilului este inregistrat și în Ro, poate cere custodia minorului în instanta și stabilirea domiciliului acestuia la domiciliul dânsei.
Daca este tatal copilului il va putea lua de la mama in functie de mai multe aspecte relevante concrete.
Daca el nu face nimic copilul va ramane fara probleme cu mama.

Daca el nu isi angajeaza avocat nu se va descurca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important! bună ziua! fiica mea e în cuncubinaj cu o persoana de etnie ... Selena1979 Selena1979 Bună ziua! Fiica mea e în cuncubinaj cu o persoana de etnie roma și e plecată în Olanda cu el, copilul și familia lui! Precizez ca copilul e trecut pe ... (vezi toată discuția)
Stabilirea minorului cu mama in strainatate madalina-s madalina-s Buna ziua. am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului. Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza ... (vezi toată discuția)
Buna seara! fratele meu a plecat în străinătate la munca și ... Mirzanca Mari Mirzanca Mari Buna seara! Fratele meu a plecat în străinătate la munca și are o fetiță de 8 luni mama fetiței a părăsit domiciliul imediat după plecarea lui și a ... (vezi toată discuția)