avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... litera gresita in contract de v-c
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

litera gresita in contract de v-c

Buna ziua, am o problema cu vanzarea apartamentului prin "prima casa" deoarece am contract de v-c din 1991 redactat la masina de scris si in loc de liera "C" s-a batut liera " G " , asa apare in contractul de v-c noi fiind primii proprietari de dupa Revolutie, si asa apare si in extrasul CF cu litera gresita la nume , cum se poate indrepta aceasta greseala ? ca sa nu fie problema la banca?

Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: beberaul , utilizator 12:38, 6 Iunie 2017
Buna ziua,

Puteti incerca sa formulati o cerere de indreptare a erorii materiale la OCPI, prin care sa le solicitati sa treaca numele corect in cartea funciara. Atasati actele de identitate corecte. Este posibil sa obtineti un raspuns favorabil.

Daca nu, ar trebui sa obtineti de la fosta intreprindere (sau proprietari) de la care ati cumparat ca sa faceti cu ei un act in care sa se precizeze numele corect.

Daca niciuna dintre variantele de mai sus nu sunt realizabile, se poate face actiune in instanta pentru rectificarea cartii funciare.
MULTUMESC FRUMOS!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume gresit in extras c.f. goroon goroon ...buna ziua * In extrasul c.f. numele bunicului de la care am mostenit casa apare trecut gresit , in sensul ca doua litere sunt trecute eronat fata de ... (vezi toată discuția)
Gresit numele in carte funciara ili47 ili47 Buna ziua ,acum am observat ca numele meu este gresit scris in cartea funciara ,lipseste ultima litera .Terenul respectiv ,am primit prin sentinta ... (vezi toată discuția)
Intabulare gresita - proprietar "casatorit", in loc de "necasatorit" - cum este corect alinamada alinamada Buna ziua! Avem si noi o problema, soacra mea vrea sa vanda un apartament pe care este doar ea proprietara, sotul murind in 1990, iar apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)