avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PETITIE EREDITATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PETITIE EREDITATE

Buna ziua,

In urma decesului matusii sotului meu, deces de care el nu a stiut, a ramas o casa si un teren la munte care a intrat in proprietatea primariei, acum fiind o parcare pe acel loc. Sotul meu fiind unicul mostenitor, in ce conditii ar putea face o petitie de ereditate tinand cont de faptul ca decesul a survenit in urma cu 4 ani?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:13, 5 Iunie 2017
In conditiile in care din motive de forta majora mostenitorul nu a putut accepta succesiunea in cadrul termenului de optiune succesorala sau in cazul in care mostenitorul cere repunerea in termenul de optiune succesorala pentru motive temeinice. In principiu, este urgenta!
Acum, intre noi fie vorba, cum a aflat si cand a aflat mostenitorul ca a decedat matusa?
(Dumnezeu s-o ierte)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenitor loredana ioanesi loredana ioanesi Buna seara.am si eu cateva intrebari ssi nu pot gasi raspuns.in urma cu aproximativ un an bunicul meu,din partea tatalui,a decedat.ca mostenitori au ramas cei ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la succesiune ITD ITD subiectul mai exact ar fi trebuit sa fie "pierderea bunurilor din succesiune" ! va rog sa-mi spuneti in ce conditii e posibil ca cineva sa-si piarda dreptul ... (vezi toată discuția)
Termen acceptare mostenire depasit din motive ce nu tin de vina mostenitorului rmstvrch rmstvrch Buna ziua, Din cate inteleg, termenul de acceptare a unei mosteniri este de sase luni de la decesul persoanei mostenite. Intrebarea mea este legata de cazul ... (vezi toată discuția)