avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la pensia de intretinere

Buna seara,

Am doi copii minori si vreau sa divortez.
Sotul spune ca renunta la partea lui de apartament daca ii dau o declaratie la notariat, ca nu-i cer pensie de intretinere, dupa divort

Exista adtfel de declaratie la notariat?
Cum sa negociez ca sa ne ramana noua apartamentul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 3 Iunie 2017
După 18 ani, copiii ii cer/ îl dau în judecata pt pensie.
Dvs va intelegeti cu el pt plata pensiei " în avans" doar pana când împlinesc copiii 18 ani.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:

Va puteti intelege pt o suma globala platita anticipat pt intretinerea copiilor, suma ce v-o plateste din sulta ce i-o platiti pt apartament.

art 533
(3) De asemenea, părţile pot conveni sau, dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî ca întreţinerea să se execute prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale celui îndreptăţit pe o perioadă mai îndelungată sau pe întreaga perioadă în care se datorează întreţinerea, în măsura în care debitorul întreţinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.

, Divortati la notar si stabiliti ca pensia ce o conveniti pt copii sa fie platita in avans la data de -- si stabiliti data la care veti face partajul si ar trebui platita sulta, apoi faceti partajul , conveniti sa pasatrati dvs casa si si sa dati sulta, decalra ca i-ati dat-o si nu mai are pretentii legate de apa si dvs declarati ca ati primit pensia asa cum ati convenit, cam asa. Va descurca notarul.





Eu sunt de parare ca este o varianta viabila aceasta.
Prin sulta s-ar rezolva problema.

Doar ca am rezerve serioase ca va face notarul un astfel de act.
Si din prevederile art. 533 alin. 3 rezulta ca ar fi vorba de instanta si nu de notar.Nu am analizat intreg contextul juridic dar asa pare la o prima vedere privind doar acest text de lege.
Puteti incerca insa mai intai la notar sa vedeti daca se poate si daca nu se poate va adresati la instanta.
Vorbiti insa clar cu notarul ca sa inteleaga si nu sa va faca cine stie ce act care mai rau sa va incurce si sa va faca sa va judecati dupa aceea...

La instanta va fi insa necesar sa aveti toate actele juridice foarte bine redactate si temeinic motivate.O problema poate fi si aceea ca poate exista suspiciunea ca partile ar vrea sa tranzactioneze in frauda drepturilor si intereselor minorului si ar urmari sa isi rezolve interese personale, ceea ce ar duce la o nulitate absoluta a actului juridic.

Sa ne spuneti si noua ce zic notarii.
Veti incerca la mai multi...banuiesc...
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Doar ca am rezerve serioase ca va face notarul un astfel de act.
Si din prevederile art. 533 alin. 3 rezulta ca ar fi vorba de instanta si nu de notar.






in art zice asa :


părţile pot conveni SAU, dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî

Asta, dupa mine, inseamna ca se pot intelege la notar pt plata anticipata a unei sume globale.
Daca nu se inteleg pt ca o parte vrea sa se plateasca asa si una nu si ajung cu divortul in instanta ," instanţa de tutelă poate hotărî", dar asta daca sunt motive intemeiate si daca desigur, parte debitoare are posibilitatea.



Eu sfatuiesc ca pe divort sa se fixeze pensia cf legii iar pe partaj sa-si fixeze ei sulta doamnei ca fiind echivalentul pensiei. Din 3 in 3 luni isi pot face schimb de chitante descarcatoare.





nici ideea lui asaofi nu e rea, numai ca .. daca apar neintelegeri pe parcurs sau omul nu va mai avea venit, femeia poate primi cel mult raportat la minim pe ec, dar ea trebuie sa plateasca sulta. Sarcina va avea in cartea funciara pana cand termina de achitat.
Putin probabil sa ajunga sa aiba salariul mult mai mare, cat sa fie obligat sa dea mai mult de 1500 pensie, mai mult ca rata pt sulta,

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Nicu tanasoiu Nicu tanasoiu La notar se poate divorta cu 3 copii minori? Eu, ca tata doresc sa las si casa si toate bunurile copiilor si soției. Ma scutește lucrul asta de plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Compensare pensie intretinere - sulta partaj mioara2012 mioara2012 Se poate va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Sunt in proces de partaj si in paralel am initiat si o actiune pt plata pensiei alimentare pt minor. ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor pendre pendre Buna ziua sant divortat platesc pensie intretinere dupa 2 copii. Copii sant 7 si 11 ani. Vreu si platesc pensia intreaga suma cat mai sant pana cand ... (vezi toată discuția)