Buna seara, as dori sa stiu care este procedura de urmat pentru a iesi dintr-un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50% din societate.
Este vorba de un salon de infrumusetare, infiintat acum 6 ani, aflat pe profit dar cu o linie de credit neachitata integral. Salonul este dotat cu aparatura specifica domeniului de functionare, care are valoarea aproximativa a sumei ramasa neachitata din credit.
Asociatul meu pune presiune sa plec si sa ii cesionez gratuit partea mea, sustinand ca ramane cu creditul neachitat si din acest motiv nu trebuie sa ma despagubeasca.
As avea nevoie de un sfat, ce pasi ar trebui sa urmez. Multumesc
Dacă salonul este pe profit înseamnă că acel credit va fi achitat la un moment dat din profitul firmei. Nu văd de ce să cesionați părțile sociale acum, la valoarea nominală. Explicați asta celuilalt asociat și poate este de acord să achite o sumă corespunzătoare pentru părțile sociale pe care dvs le dețineți în firmă.
Dacă rămâneți în firmă aveți grijă cum se gestionează bunurile firmei.
Cesiune firma
horia51
1. doresc sa cesionez(vand)50%actiuni firma cu profil medical. Asociatul nu este de acord sa cumpere cota mea dar nici sa vanda. Ce este de facut?
2. actualul ... (vezi toată discuția)
Afacere la cheie
boby_zb
Salutare am gasit pe un site de anunturi de vanzare o afacere la cheie (salon infrumusetare) si asi dori sa stiu ce acte trebuie sa fac pentru a intra in ... (vezi toată discuția)