avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz detasare bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz detasare bugetar

Buna ziua,
Va rog un sfat . Ce se poate intampla in cazul unui bugetar care refuza detasarea ? Este vorba de un angajat incadrat pe post de chimist in cadrul unui spital caruia i s-a restructurat postul si detasat la alt loc de munca in cadrul aceleiasi institutii . Anunturile s-au facut verbal urmand ca ulterior sa vina si hartia oficiala , cu amenintarea ca daca nu se va prezenta la noul loc de munca vor fi pontate nemotivat .
Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 23 Septembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Detaşarea este o măsură obligatorie pentru salariat, care va răspunde disciplinar în caz de refuz nejustificat de îndeplinire -- pentru personalul contractual.
Va interveni nulitatea totală a detaşării în cazul în care aceasta nu se întemeiază pe interese reale ale serviciului.

Pentru functionarii publici - Functionarul public poate refuza detasarea daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) graviditate;
b) isi creste singur copilul minor;
c) starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, face contraindicata detasarea;
d) detasarea se face intr-o localitate in care nu i se asigura conditii corespunzatoare de cazare;
e) este singurul intretinator de familie;
f) motive familiale temeinice justifica refuzul de a da curs detasarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare functionar public alecramm alecramm am dreptul sa refuz mutare functionar public la un alt serviciu in aceeasi institutie publica sau in alta institutie publica? (vezi toată discuția)
Nu sunt de acord cu detasarea! ce pot face?  e i e i buna seara. am fost detasata la un alt loc de munca, pe aceeasi functie, de la 01.07.2010, numai ca nu am fisa postului nici pana azi si nu stiu clar ce am de ... (vezi toată discuția)
Dreptul functionarului public crisgrig crisgrig Buna ziua, lucrez la o institutie publica si directorul vrea sa ma mute la alt compartiment. Ce pot face in situatia in care mi se da decizie de mutare? (vezi toată discuția)