avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... ,,De ce ai ramâne pe un post care te face nefericit?''
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

,,De ce ai ramâne pe un post care te face nefericit?''

Buna ziua,

simt nevoia sa raspund si sa pun intrebari la randul meu, acestui articol. :)
De exemplu, eu am ramas intr-un loc de munca care momentan ma face nefericita, datorita conjuncturilor. M-am angajat cu cativa ani in urma la o firma care vad ca utilizeaza acest site..m-am angajat pe un post cu raspundere, pe un post care ma facea sa fiu in permanenta implicata( si imi placea asta, insa pana la un punct), care totodata era extrem de solicitant, fizic, psihic. As fi vrut sa plec la un moment dat, dar conjunctura nu ma lasa.. aveam de trecut un divort, aveam de intretinut un copil.. si uite asa m-am trezit prinsa ca intr-o capcana. Mai bine spus, intr-un carusel din care nu puteam evada si inca nu pot evada.
Sunt o persoana ce iubeste oamenii si ii trateaza cu incredere,respect,implicare ..Din pacate la locul de munca in ultimul timp nu am gasit decat rautati ( din partea unor colegi sefi), senzatia ca muncesti pe plantatia unui director mediocru si profesional si personal..un om ce calca pe cadavre la propriu daca e nevoie. Spun asta ptr ca acum ma confrunt cu cruzimea lui, lipsa de respect, lipsa de etica si morala. Si asta ptr ca firma la care lucrez isi creeaza o noua organigrama, cu oameni putini si fara mari pretentii.
M-am imbolnavit muncind. Ani buni am evitat sa iau medical, dar acum nu am avut incotro. Desi un angajat ,,are dreptul la supravegherea sanatatii prin servicii de medicina muncii'', desi ,,motivele imbolnaviri sunt date private sensibile, care se afla sub protectie speciala'', se pare ca directorului meu nici nu ii pasa! Sunt abuzata psihic si fizic, stiind ca imi v-a fi greu sa demonstrez superiorilor sau altcuiva.Abuzata fizic, facand munca ce sanatatea nu imi permite momentan.
Am inceput sa imi caut un alt loc de munca, inca nu am gasit unul care sa imi permita un trai decent si care sa ma ajute sa depasesc situatia prin care trec. Cand am revenit din concediul medical, in loc sa fiu respectata conform legislatiei sau a moralei..din contra, urla la mine : CE SA FAC CU D-stra?!
Imi venea sa ii spun : DIRECTOR! FA-MA DIRECTOR! :P :)))))
Sincer, am sperat ca o sa oboseasca, ca o sa ma lase in pace sa muncesc, sa imi gasesc alt loc de munca, dar pana atunci : CE SA FAC?! Simt ca cedez psihic, problemele mele de sanatate se agraveaza. Am ajuns sa fac atacuri de panica, desi ma credeam puternica..nu stiu..simt ca ma depaseste totul.
Stiu, o sa spuneti sa imi dau demisia, dar acum chiar nu pot! Chiar nu se poate face nimic legal ca astfel de cazuri sa nu se mai intample, ca astfel de om sa nu creeze precedente?!

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:03, 7 Iunie 2017
Nu puteti sa-l actionati in instanta pentru hartuire psihica?
Daca ar fi mai multe persoane ca dumneavosatra in Romania, ce bine ar fi!

Doar ca Romania e plina de lasi si automultumiti.
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2017
ionion2000, utilizator
Buna Alexandra,
asta imi doresc, sa fac ceva legal. Asa cum eu si multi colegi ai mei au respectat locul de munca si procedurile impuse, asa ar trebui si el sa respecte procedurile, daca nu etica morala. Si se mai spune ca are raspundere penala in cazul subordonatilor. :))))) cand lui putin ii pasa de viata cuiva. Am uitat sa spun ca nu sunt singura, insa multi colegi au preferat sa demsioneze. Au cedat psihic acum 6 luni...si cum acum urmez eu.. caut solutii reale. Vreau sa stiu cum si ce este acceptat in cazul in care il voi da in judecata ptr hartuire la locul de munca, cat si ptr amenintarea vietii mele( ptr ca asta simt acum ca face).
Ps. mai nou aseara au inceput si prblemele cu fostul sot legate de partaj. :))))))))))))
deci, le am pe toate! Multumesc!
Da Ionel, iar unele legi si drepturi sunt facute doar ptr a fi citite..si nici atat. I-am dus un aviz de la medicina muncii, iar el a urlat si a spus ca oricum nimeni nu ii poate impune ce sa,, faca cu mine''.

Tare as fi vrut ca aici sa primesc si sfaturi profesionale. :)
posibil vacanta sa fie de vine;)
Recomandarile medicului de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, facute prin fisa de aptitudine emisa in urma efectuarii examinarii medicale periodice a lucratorului in conformitate cu prevederile HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor sunt obligatorii pentru angajator.
-art.10 In conditiile in care medicul de medicina muncii face recomandari de tip medical, aptitudinea este conditionata de respectarea acestora, iar in fisa de aptitudine - anexa nr. 5, avizul medical va fi "apt conditionat".
-art.11 (2) In situatia in care lucratorul se afla temporar, din cauza unei boli, in situatia de incapacitate medicala privind desfasurarea activitatii la locul de munca in profesia/ functia pentru care se solicita examenul medical de medicina muncii, medicul de medicina muncii stabileste inaptitudinea temporara pana la disparitia cauzei medicale, iar in fisa de aptitudine - anexa nr. 5, avizul medical va fi "inapt temporar".
-art. 35 La aplicarea masurilor preventive tehnico-organizatorice la locurile de munca, angajatorii vor tine seama de rezultatele supravegherii sanatatii.
Este bine sa sesizati angajatorul, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, asupra situatiei existente si sa solicitati un raspuns scris din partea acestuia asupra masurilor luate.
Pentru nerespectarea acestor prevederi de catre angajator puteti sesiza in scris Directia judeteana de sanatate publica si/ sau Inspectoratul teritorial de munca, cu nr. de inregistrare/ data. Se va face o ancheta si angajatorul va fi sanctionat contraventional.
Daca situatia persista si detineti documentele susmentionate dar si raspunsurile primite la sesizarile dvs. puteti sesiza instanta de judecata, avand sanse mari de castig.

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap dianafm dianafm Buna ziua, Mama mea are o boala autoimuna si detine in acest sens si un certificat de handicap grad II. Momentan lucreaza intr-o institutie la departamentul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea recomandarilor medicului de medicina muncii de care seful direct marianlenuta marianlenuta Buna ziua! Am o colega care a revenit la munca dupa un concediu medical prelungit datorat unei interventii chirurgicale de extirpare a unei tumori canceroase. ... (vezi toată discuția)
Pot fi declarat inapt de munca condiționat?!buna ziua ! lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va ... Lavinia1307 Lavinia1307 Buna ziua ! Lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va rog?! Cu un diagnostic dorsalgie joasa 653-M54-4,pot fi declarata inaptă de muncă,de către ... (vezi toată discuția)