avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Nerespectarea recomandarilor medicului de medicina ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Nerespectarea recomandarilor medicului de medicina muncii

Lucrez intr-o societate 4 ore, deoarece am si pensie de invaliditate, avand o operatei de coloana cervicala. De la medicul de medicina muncii mi s-a recomandat scutirea de efort fizic prelungit, cat si interzicerea portului greutatilor, astfel modificand contractul de munca in acest sens. De curand am fost delegata pentru 2 luni la un alt loc de munca, ce implica ridicarea si manevrarea unor greutati ce uneori depasesc si 10 kg. Ce lege i-mi apara drepturile si cum pot solutiona aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:46, 28 Iunie 2022
Recomandarile medicului specialist de medicina muncii se mentioneaza in fisa de aptitudine a lucratorului, daca medicul mentioneaza in fisa "apt conditionat" pentru locul de munca ....
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-Art. 6 Angajatorii din orice domeniu de activitate, atat din sectorul public, cat si din sectorul privat, sunt obligati sa respecte reglementarile in vigoare privind supravegherea sanatatii lucratorilor.
-Art. 10 In conditiile in care medicul de medicina muncii face recomandari de tip medical, aptitudinea este conditionata de respectarea acestora, iar in fisa de aptitudine - anexa nr. 5, avizul medical va fi "apt conditionat".
Angajatorul are obligatia respectarii recomandarilor medicale in conditiile in care lucratorul ramane la acelasi loc de munca. Angajatorul poate oferi lucratorului un alt loc de munca in care poate asigura recomandarile medicale ale medicului specialist de medicina muncii. Daca angajatorul nu poate asigura lucratorului un loc de munca/ post de lucru unde se respecta recomnadarile medicale, atunci lucratorul poate fi trecut in somaj.
In momentul delegarii trebuia sa informati in scris angajatorul si seful noului loc de munca, cu nr. de inregistare/ data ca sunteti obligat prin fisa postului sa ridicati greutati peste 10 Kg contrar recomandarii medicale primite.
Buna ziua.
In cazul in care nu am peste 12 luni la locul actual de munca si angajatorul nu are posibilitatea schimbarii locului de munca pentru a respecta recomandarile medicale, mai pot fi trecut in somaj? Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul va poate pune la dispozitia fortelor de munca din judet.
Nu mai postati in discutii vechi, subiecte noi.
Daca medicul de.medicina muncii refuza sa elibereze Fisa de aptitudine dinte trimite să te consulți psihiatric pe baza unor sesizări, ce demersuri sa faci? Mulțumesc
Medicul nu refuza sa completeze fisa dvs. de aptitudine. V-a trimis pentru examinare suplimentara la specialist (are acest drept si obligatie profesionala). Cand aduceti rezultatul de la specialist va emite fisa de aptitudine.
Nu mai postati discutii noi la discutii vechi pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze, sa reciteasca tot ceea ce s-a scris anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta efort redus lady_c29 lady_c29 Buna ziua! O angajata mi-a adus de la medicul specialist o adeverinta in care i se recomanda evitarea efortului fizic si a ortostatismului prelungit, in urma ... (vezi toată discuția)
Reducerea normei de lucru la gravide Allnrez Allnrez Buna ziua! Sunt insarcinata in saptamana 12 cu gemeni,lucrez la un salon(masaj,kinetoterapie,fizioterapie) iar eu am cerut reducerea programului de munca de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am efectuat examenul medical periodic, in urma caruia ... vylut vylut Buna ziua! Am efectuat examenul medical periodic, in urma caruia am primit recomandarea din partea medicului de medicina muncii sa nu mai lucrez ture de ... (vezi toată discuția)