avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 17 ani si vreau sa plec de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 17 ani si vreau sa plec de acasa

Daca ma duc la politie si dau declaratie ca plec de buna voie din cauza ca nu ma mai inteleg cu familia ce sr intampla ? Tin sa spun ca parintii ma pun sa stau cu sora mea de 7 luni de zile si din cauza asta mi am pierdut si scoala , eu daca plec si am si unde sa stau si am si loc de munca ce se poate intampla ? Ma pot obliga sa ma intorc ?
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 11:00, 4 Iunie 2017
Nu dar mai rezista pînă aproape de 18 ani sau suma la protecția copilului
Da dar daca sun la protectia copilului ma ia. Pur si simplu vreau sa plec si sa nu mai stiu nimic de ei . am unde sa stau ma duc sa dau declaratie ca plec si aia e
Cum adica ai pierdut scoala? Te-au exmatriculat de la scoala pentru numarul mare de absente sau ai ramas repetent/a din cauza notelor?
Daca e vorba de absente scoala ar fi trebuit sa-i instiinteze pe parinti ca lipsesti iar tu puteai sa aduci la cunostinta acest lucru la scoala iar scoala putea sa ia legatura cu politia.
Dar daca vrei sa pleci de acasa pentru cineva si vrei sa invoci povestea cu parintii , atunci e alta socoteala.
Daca pleci de acasa si ti se intampla ceva , parintii sunt responsabili pentru tine. Incercati sa ajungeti la o intelegere pana faci 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pleca de acasa la 17 ani? Elena Delia Elena Delia Buna ziua, sunt din Bucuresti si am nevoie doar sa imi raspundeti la niste intrebari, pentru ca nu imi permit sa platesc un avocat... dar va rog sa cititi ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi schimb domiciliul la 16 ani ContSters327631 ContSters327631 Mi s-a comunicat de catre cei de la Telefonul Copilului ca la varsta de 16 ani am dreptul sa locuiesc separat de parintii mei, fiind necesar sa depun o ... (vezi toată discuția)