avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pleca de acasa la 17 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pleca de acasa la 17 ani?

Buna ziua, sunt din Bucuresti si am nevoie doar sa imi raspundeti la niste intrebari, pentru ca nu imi permit sa platesc un avocat... dar va rog sa cititi situatia mea pentru a intelege. Am 16 ani, sunt impreuna cu un baiat de peste 20. Suntem impreuna de un an, doar ca pe ascuns.. pe ascuns pentru ca am incercat sa vorbesc cu mama mea despre el si sa le fac cunostiinta dar ea nu a fost de acord sub nici o forma. Am o relatie foarte...distanta cu ea. Sunt batuta foarte des, jignita de ea.. profesorii de la liceu stiu de ea si isi doresc sa ma ajute doar ca nu vor sa imi faca mai multe probleme acasa. De multe ori eram lasata cu semne.. pentru nimic. Chiar nu gresesc cu nimic, nu ma droghez, nu beau, nu fac nimic rau. Dar nu mai pot sa stau asa, vreau sa pot sta linistita..cu ea nu pot, tata nu se baga, se preface ca nu vede, iar mama face ce vrea cu mine si isi descarca nervii pe mine mereu. Acum ce vreau sa va intreb... mi-as dorii si eu si prietenul meu sa ne mutam impreuna.. el vrea sa ma scape de situatia asta si tine la mine, iar eu simt la fel. Intrebarea mea este daca la 17 ani pot face asta fara ca mama sa mai poata face ceva... incerc sa vorbesc cu anumite persoane sa am un rasp sigur dar nu prea stie nimeni... imi doresc doar sa stau linistita cu el si sa nu mai fiu batuta si lasata cu semne ... daca ma mut cu el la 17 ani, nu acum, mama ma mai poate lua acasa ? Iar lui ii poate face probleme? Cum ar fii coruperea de minori si etc? Va multumesc din suflet. Daca sun la protectia copilului voi ajunge in centre ptc nu am rude care ma pot creste...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Sunati la protectia copilului. Nu va duc la centru dar s-ar putea sa o convinga pe mama sa-si revizuiasca atitudinea.
2. Daca relatia e serioasa atunci baiatul sa discute macar cu tatal.
3. Puteti pleca, nu i se poate intampla nimic daca estre CU ACORDUL DUMNEAVOASTRA si nici inapoi nu va poate obliga nimeni sa va intoarceti.
4. Nu abandonati scoala, ar fi pacat.
5. Incercati sa nu ramaneti gravida. Pana cand nu este ceva ffff sigur e de preferat sa nu faceti un copil. Daca v-ati desparti COPILUL ar avea de suferit cel mai mult.
Nici tata nu este de acord cu el.... nu am de gand sa mi las scoala sub nici o forma ptc am nevoie de ea.. deci daca este cu acordul meu nu ma poate lua acasa decat daca accept eu?
Multumesc frumos
Si inca ceva, daca eu plec trb sa ma duc la politie sa spun de ce am plecat si situatia mea? ( am o prietena care a procedat asa, s a dus cu prietenul ei la politie si a explicat situatia ei cu parintii si ca isi doreste sa ramana cu iubitul ei )
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Buna! Am nevoie de niste răspunsuri .Sunt Deni și am 17 ani aproape 18 poate contează și asta pentru că în 3 săptămâni fac 18 ani
Și am o relație de un an ne înțelegem super bine e totul perfect el are 20 de ani
Ai mei il cunosc știu tot dar situația de acasă e cam rea ,îmi doresc să plec de aici și voiam să fac asta fix mâine dar am nevoie de niste răspunsuri .Vreau sa plec la prietenul meu acasă acolo este liniște mă simt eu însumi mă simt în largul meu și vreau să plec mâine ,ai mei sunt și la munca mâine și nu știu cum să plec si etc .Eu mamei i am mai zis că vreau sa plec vreau sa fiu pe propriile mele picioare și fiu cu el ,și aproape de el .Și nu voi neglija școală oricum termin clasa a 12 si dau mai departe .Nu îmi distrug viața daca plec la el
Și vreau să știu în felul următor:
1.Daca mă poate lua cu forța autoritățile de la el să mă aducă acasă ?
2.Daca am dreptul să plec în condițiile în care imediat fac 18 ani?
3.daca el v a păți ceva daca v a intra în probleme cu autoritățile daca vin să mă ia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiica mea a plecat de acasa cum o pot recupera? anamariaalexandra anamariaalexandra Buna ziua,va solicit ajutorul deoarece fica mea in varsta de 17 ani a decis sa plece de acasa si sa se multe la prietenul ei cu care este impreuna de 1 an,cum ... (vezi toată discuția)
Tatal cel rau georgi1998 georgi1998 Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Eu am 17 ani jumate si nu am o viata destul de buna acasa. De mica o duc numai in certuri,scandaluri si cateodata chiar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa Mariaccc Mariaccc Bună. Am 17 ani și mi-aș dorii sa plec de acasă la prietenul meu. Dar înainte de toate astea țin sa menționez povestea tragica a vieții mele. De la ... (vezi toată discuția)