avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui

Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa ce m-am casatorit si mi-am pastrat numele meu, as putea trece pe numele sotului. Mentionez , certificatul de casatorie este transcris. Suntem casatoriti in strainatate si am transcris actul in Romania la primarie. Ce acte as avea nevoie? E necesar si consimtamantul celuilalt sot?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:48, 16 Iunie 2017
Sotul meu e cetatean strain. Eu nu stiu daca va primi visa. Dureaza mult pentru ca aplica pentru reintregirea familiei si nici nu este ambasada in tara lui a Romaniei. Nu este nimic batut in cuie.
Atunci, sa mearga sotul dvs.la notarul care are apostila de la Haga si sa dea declaratia cu privire la faptul ca s-a invoit cu dvs. ca minora***care este fiica sa nascuta la data de.... in localitatea***, judetul......,provenita din casatoria cu dvs., sa aiba numele de familie***** nume purtat de el, ori dupa caz de dvs.(daca doriti ca micuta sa fie doar pe numele dvs) sau daca nu numele de.....(numele reunite ale dvs. si a sotului) si domiciliul copilului este de acord sa fie la dvs. in caliatea de mama, la adresa dvs. din buletin, aceea din Romania, orasul*******str...., bloc....,ap....., jud..... Declaratia sotului(apostilata) daca e din Arabia Saudita(supralegalizata) o traduceti si o legalizati la un notar de la noi, dupa care dati si dvs. declaratie la un notar de la noi si le prezentati alaturi de documentele mentionate in postarea anterioara la starea civila de la locul de nastere a copilului Asteptati un raspuns scris de la starea civila. Daca raspunsul nu este cel asteptat de dvs., doar atunci va indreptati catre instanta.
Mi sa comunicat ca nu se poate cu declaratia lui supralegalizata. Amandoi trebuie sa fim prezenti. Daca nu apelez in instanta. Si legea care spunea ca daca trece un an si nu sa inregistrat nasterea se apeleaza in instanta. Dar din cauza timpului lung de solutionare de 1 -2 ani, aceasta se face cu aprobarea primarului. Deci inca o lege schimbata. De aceea am avut eu probleme din cauza scimbarii legilor, care permiteau inregistrarea nasterii de catre un parinte dar acum nu mai este posibil.
Imi pare rau ca va dezamagesc, dar nu este asa. Si inainte erau necesare aceste declaratii. Nu stiu cu cine ati discutat dvs. dar va indic a suna la directia judeteana si a vorbi cu directorul pentru a explica situatia dvs. spuneti ce v-am scris eu si asteptati sa vedeti ce raspuns va da. Daca nu puteti sa va adresati si la E-mail: depabd@mai.gov.ro
Sa ne scrieti
Cand am mers sa inregistrez fetita, in ziua aceea mi sa comunicat ca nu se poate decat de catre ambii parinti. Mi sa spus daca vreau sa obtin certificat de nastere fara cnp si fara nume de familie, iar eu am refuzat pentru ca nu puteam sa fac nimic cu el nu ma ajuta la doctor sau altundeva. Mi sa spus de asemenea sa aduc declaratie supralegalizata. Am mers acasa si am sunat din nou sa fiu sigura daca se poate cu declaratia. Mi sa spus sa le dau nr meu de telefon si va vorbi cu sefa sau directorul primariei. Am fost resunata. Mi sa comunicat ca nu pot cu declaratia si sa vina sotul meu sau aplic la instanta de tutela cu un avocat. Si avocatul meu sa interesat si mia transmis asemenea.

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nastere redsoftware redsoftware Luna viitoare trebuie sa nasc dar sotul nu va putea sa vina in tara sa declare copilul. Mentionez ca sotul este cetatean Iranian si casatoria noastra nu este ... (vezi toată discuția)