avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui

Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa ce m-am casatorit si mi-am pastrat numele meu, as putea trece pe numele sotului. Mentionez , certificatul de casatorie este transcris. Suntem casatoriti in strainatate si am transcris actul in Romania la primarie. Ce acte as avea nevoie? E necesar si consimtamantul celuilalt sot?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:48, 16 Iunie 2017
Asa, si...???Ati sunat la judet? Le-ati spus situatia, cum ca sunteti casatoriti, sotul va trimite declaratia data la notar? Ati trimis mess la DEPABD?
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
Justitiarul711, utilizator
Cand am mers sa inregistrez fetita, in ziua aceea mi sa comunicat ca nu se poate decat de catre ambii parinti. Mi sa spus daca vreau sa obtin certificat de nastere fara cnp si fara nume de familie, iar eu am refuzat pentru ca nu puteam sa fac nimic cu el nu ma ajuta la doctor sau altundeva. Mi sa spus de asemenea sa aduc declaratie supralegalizata. Am mers acasa si am sunat din nou sa fiu sigura daca se poate cu declaratia. Mi sa spus sa le dau nr meu de telefon si va vorbi cu sefa sau directorul primariei. Am fost resunata. Mi sa comunicat ca nu pot cu declaratia si sa vina sotul meu sau aplic la instanta de tutela cu un avocat. Si avocatul meu sa interesat si mia transmis asemenea.
Normal ca va trebuie declaratia supralegalizata daca aveti sotul dintr-o tara araba. Si care-I problema? sa supralegalizeze declaratia la MAE din tara sa, ambasada sa din Romania si MAE roman. Alta solutie, normal ca nu aveti decat declaratia, ori instanta. Treaba cu CNP-ul e fortata rau, in definitiv copilul e cetatean roman prin insasi faptul ca e nascut de un cetatean roman, deci...nu prea sta in picioare faza cu CNP-ul. Mergeti in instanta daca sotul nu are de gand sa va dea declaratia si nici nu poate veni in Romania. Acum, avocatul sigur ca va spune din start ca nu se poate altfel, dar in instanta va trebui sa declarati de ce nu puteti obtine consimtamantul tatalui. Era bine daca ne scriati inainte de plecarea sotului, dar asta e. Incercati sa nu treceti de termenul de 1 an. Asteptam vesti de la dvs. Sa ne scrieti.
Am declaratia sotului supralegalizata. Tara e Bangladesh. Daca nu i se va da visa atunci aplic in instanta. Sotul meu daca primeste visa va veni in Octombrie. Am intrebat la primarie si mia spus ca nu e tarziu Octombrie si ca solutionarea certificatului la inregistrarea tardiva dureaza 90 zile dar si daca trece un an nu e problema, pentru ca sa schimbat legea.

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nastere redsoftware redsoftware Luna viitoare trebuie sa nasc dar sotul nu va putea sa vina in tara sa declare copilul. Mentionez ca sotul este cetatean Iranian si casatoria noastra nu este ... (vezi toată discuția)