avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract proprietate

Buna ziua,

As avea nevoie de suportul vostru dat fiind faptul ca in clipa de fata nu stiu ce anume sau cum e mai bine sa procedez.Voi descrie cat de poate de in amanunt situatia sa aveti o imagine de ansamblu cat mai bine conturata.

In anul 2004 in Bucuresti sector 4, tatal meu a negociat cu L. F. achizitia unui imobil detinut de catre acesta ca urmare a legii 112/1995(legea caselor nationalizate).Tatal meu a incheiat cu proprietarul Leondraliu F o promisiune de vanzare cumparare in forma autentica achitand integral pretul acelui imobil.Dupa cum stiti efectul acelei Legi 112/1995 interzice fostilor chiriasi deveniti proprietari ai imobilelor nationalizate sa vanda vreme de 10 ani de la dobandire a proprietatii.

Timpul a trecut la vremea respectiva eram un copil, tatal meu ajungand in imobilizat la pat de cativa ani si a venit momentul in care a fost necesar sa schimb buletinele expirate dar nu aveam contractul de vanzare-cumparare.
Mentionez ca acest L. F nu a mai dat semne de viata si nici nu am reusit sa vorbesc cu acel individ in vederea perfectarii contractului.

Am ca si variante sa ma adresez instantei civile printr-o actiune in pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract, insa citind prin jurisprudenta instanta imi poate refuza solicitarea pe motiv ca nu am cum dovedi ca l-am cautat pe proprietar in vederea incheierii notariale a contractului.

Sau doi sa incerc dobandirea proprietatii prin uzucapiune?
Mentionez ca vecinii ne cunosc stam de atatia ani, exista facturi achitate de mine/parinti.Cel mai important cautand pe internet incercand sa aflu un numar de telefon al acestui L. F, am aflat ca ar fi legat de mafia cimitirelor, deci ma cam tem pentru parintii mei in situatia in care l-as da in judecata sau daca as incerca sa aflu prin alte metode informatii de acel om.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Ps:am studii juridice dar nu lucrez in domeniul juridic.

[2.14 din Regulament]
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: worsakeend , utilizator 16:32, 5 Iunie 2017
exista in promisiunea autentica incheiata la notar vreo clauza de genul ca, vinzarea se va face la data de .........? daca a trecut data iar promitentul vinzator nu a aparut, va puteti adresa instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.

numai in instanta veti rezolva , nu-l mai cautati pe fostul propietar,nu este obligatia dvs.

Dar eu nu-mi dau seama cum a reusit notarul sa plece urechia la o promisiune pe un imobil pe legea 112, unde cei care dobandesc le este interzisa instrainarea timp de 10 ani, deci un act cu cantec .

NASOL mergi urgent la avocat
Trebuie văzută acea promisiune de vânzare cumpărare de către un avocat.
Buna ziua,

Pot scutii eventual niste banuti, o cerere de chemare in judecata si achitarea unei taxe de timbru judiciar as putea sa le fac si eu in loc sa mai achit si un onorariu.Cum am mentionat mai sus am studii juridice(sunt licentiat in drept) dar nu profesez in domeniu.
Ma interesa care este cea mai buna varianta, introducerea unei actiuni in justitie pentru a obtine o hotarare ce sa tina loc de titlu de proprietate sau o actiune privind prescriptia achizitiva (termen scurt) .Un avocat binevoitor ce m-ar sfatuii?
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2017
worsakeend, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea nulitatii absolute contract legea 112/1995 adrianadamian2009 adrianadamian2009 Imi permit sa pun o intrebare la urmatoarea speta: In baza legii 10/2001 o persoana indreptatita a initiat o actiune de constatare a nulitatii absolute a ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ancapop85 ancapop85 Pun si eu niste intrebari cu speranta ca ma poate “lumina” cineva. In anul 2005 am cumparat de la vecina mea un imobil compus dintr-o camera de ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat prin chitanta de mana Tonirafa Tonirafa Bună ziua, Am cumpărat în anul 2019 un apartament, fiind mic si fara experienta în acea perioada, am încheiat cumpărarea doar cu o simpla chitanta de ... (vezi toată discuția)