avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi mostenire

Buna ziua,spuneti-mi ,va rog,daca unul dintre soti a dobandit prin mostenire o proprietate,ce drepturi are celalalt sot?
Mentionez ca proprietatatea a fost renovata cu banii sotului nemostenitor.
Sotul mostenitor in perioada renovarii casei nu avea niciun venit,primise decizia de pensionare dar drepturile banesti si le-a ridicat mult mai tarziu.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 08:29, 8 Iunie 2017
Asa am zis si eu ca nu se poate dar s-a PUTUT.Fosta sotie a castigat 1/2 din casa mea bun propriu cumparata inainte de casatorie 1/1 intabulata pe mine. A sustinut in instanta ca e vorba de "alta casa"" reconstruita in timpul casatoriei ,ca renovarea a fost una de amploare si a schimbat practic aspectul imobilului." Se poate considera ca a fost reconstruita" , a scris expertul si a castigat fosta sotie 1/2 din propria casa (sulta) Eu sunt un exemplu ca se poate!!!!! desi fosta nu a prezentat nici macar autorizatii de demolare sau de construire , proiect....nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Adriana48 Adriana48 Buna ziua! De mostenirea primita in timpul casatoriei in conditiile noului Cod Civil beneficiaza ambii soti? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate in familie madalina1990 madalina1990 Buna ziua! Am cateva nelamuriri si as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.Sunt casatorita de 1 an,iar inainte de asta am trait in concubinaj cu actualul ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra bunurilor mostenite myticu myticu As dori sa stiu daca si care sunt drepturile celuilalt sot asupra bunurilor, provenite din mostenire in urma decesului parintilor, in cazul unui partaj. Va ... (vezi toată discuția)