avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

Buna ziua,

Am o salariata care are contractul suspendat cu art 51 lit b (pt copil cu handicap) pana la data de 28.10.2017. Pe data de 19.05.2017, salariata a nascut un alt copil.
Contractul se va suspenda cu art 51 lit a dupa data de 28.10.2017?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:39, 6 Iunie 2017
La expirarea concediului de sarcina si lauzie se poate intra in concediu crestere copil.
Art.51 lit.b C.mun. nu reglementeaza concediu de maternitate , ci concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani.

In cazul dvs , este vorba despre suprapunerea a doua suspendari a c.i.m., situatie in care primeaza suspendarea de drept a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire copil cu handicap antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Va rog un raspuns la intrebarea mea. Ce trebuie sa faca o SC in cazul in care o salariata care a fost in ingrije copil pana la varsta de 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Buna, va rog o angajata (institutie publica) este în concediu ... lyly64 lyly64 Buna, va rog o angajata (institutie publica) este în concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pe perioada cm ingrijire copil j_add j_add Buna ziua! Sunt insarcinata cu al doilea copil si m-am \\"lovit\\" de urmatoarea situatie: primul copil e la gradinita, uneori raceste si trebuie sa-l tin ... (vezi toată discuția)