avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna, va rog o angajata (institutie publica) este în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna, va rog o angajata (institutie publica) este în concediu ...

Buna, va rog o angajata (institutie publica) este în concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani, pana la 01.05.2022,
- copilul implineste 7 ani la data de 01.08.2022, angajata depune certificatul de incadreare in handicap valabil cu data 01.05.2022, pe o perioada de 24 de luni,
- intrebarea este daca salariata ramane în concediu pentru ingrijirea copilului bolnav pana la 7 ani si apoi institutia ii inceteaza contractul individual de munca, este corect, va rog? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 25 Aprilie 2022
Da, i se poare înceta c.i.m. dupa terminarea concediului.
Conform art. 51 alin.( 1) lit.b din Codul muncii, nu este obligatoriu ca angajata sa beneficeze de concediu crestere copil in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani? multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Da, i se poare înceta c.i.m. dupa terminarea concediului.

Art.51 se refera la suspendaraa c.i.m. și nu la dreptul/obligația de a beneficia de acel concediu.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Am o salariata care are contractul suspendat cu art 51 lit b (pt copil cu handicap) pana la data de 28.10.2017. Pe data de 19.05.2017, salariata ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil cu handicap antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Va rog un raspuns la intrebarea mea. Ce trebuie sa faca o SC in cazul in care o salariata care a fost in ingrije copil pana la varsta de 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim, vechime in munca? karytat karytat Buna ziua. Ma intereseaza daca imi poate spune cineva daca suspendarea CIM in baza art. 51, 1, lit b din Codul Muncii (concediu pentru ingrijirea copilului ... (vezi toată discuția)