avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Livret militar
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Livret militar

Buna ziua.Am un copil minor al cărui tata a decedat
Doresc sa ii fac pensie de urmaș si casa de pensii îmi cere pe lângă alte acte si livretul militar al tatălui precum si certificat constatator de deces.Aceste acte nu le am.Ajutati-ma va rog cu detalii : de unde pot lua copii sau duplicate? Mulțumesc

Cel mai recent răspuns: CarmenCorina , utilizator 22:13, 7 Iunie 2017
Cei de la pensii cer dar dvs. teoretic nu mai aveti de unde sa le dati aceste acte. Livretul militar se preda obligatoriu la inregistrarea decesului si se trimite la centrul militar care il arde. Certificatul medical este arhivat la primaria care inregiostreaza decesul si legal nu se poate da copie dupa el. In schimb, ati putea incerca sa solicitati o adeverinta din care sa rezulte diagnosticul care a stat la baza decesului, ca practic pe cei de la pensii asta ii intereseaza, de la medicul de familie, ori de la spitalul care a eliberat certificatul medical constatator al decesului. Era bine daca va faceati o copie atunci cu ocazia decesului. Adeverinta ca sotul a facut armata o puteti obtine de la centrul militar judetean. Din pacate legislatia nu este pusa de comun acord cu institutiile. Asta ca sa puna omul pe drumuri.
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2017
Justitiarul711, utilizator
Mulțumesc frumos pentru lămuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut livretul militar nearadel nearadel in prag de pensionare am nevoie si de livretul militar .L-am pierdut in conditii pe care nu le amintesc com pot intra in posesia unui duplicat ,sau un ... (vezi toată discuția)
Livret militar Bobeica onut Bobeica onut Buna Ziua! Am primit un plic trimis de Casa Pensiilor in care imi cere sa ma prezint la ei cu cateva acte ale Tatalui (El fiind decedat de 21 de ani) din ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas ciungu ciungu Buna dimineata, Nepoatei mele i-a murit sotul lasand in urma doi minori. Ei sunt despartiti in fapt de aproximativ 12 ani,iar rudele nu vor sa-i dea copie ... (vezi toată discuția)