avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Legea raspunderii magistratilor
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Legea raspunderii magistratilor

Buna ziua,

Nu este prima data cind ma bate gindul, dar acum, cind am vazut ca numai intr-o zi CEDO ne condamna sa platim aproape un milion de euro in doar trei spete, sint mai ingrozita ca oricind de lipsa de profesionalism sau de reaua credinta a judecatorilor (ca sa nu mai zic de revolta pe care mi-o produce greva lor).

Din acest motiv mi-as dori sa initiez o campanie de stringere de semnaturi pentru adoptarea Legii raspunderii magistratilor.

Stie cineva sa-mi spuna care este procedura si daca am nevoie de vreo aprobare?

Va multumesc.

Talida Covaci
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 00:21, 25 Septembrie 2009
Buna ziua,

nu stiu de cat timp si cata energie dispuneti; erau niste prevederi privind initiativa legislativa a "poporului" dar conditiile erau foarte greu de indeplinit;
mai degraba ati putea face lobby pe langa deputatul si /sau senatorul arondat locului de domiciliu, care, in conditiile de azi ar putea mult mai usor sa initieze un astfel de demers.

Avocat Boncu
Va multumesc tare mult pentru sugestie. O clipa m-am gindit si eu la asta, dar tocmai mi-am amintit ca am citit despre modul in care actuala PNL-ista, fost consilier prezidential, a pus la incercare, ieri, vigilenta colegilor.

(A compilat mai multe citate despre lucruri fara nici o legatura, "ale unor oameni politici şi jurnalişti americani, fără nici o legătură între ele, cu teme mergând de la sclavie, sărăcie, terorism şi folosirea arborilor de tisa de Pacific în tratarea cancerului -, scrie Gandul si le-a citit in sesiunea de declaratii politice. La sfirsit a primit aplauze :D.)

In aceste conditii, ca sa nu mai vorbesc si despre multe alte aspecte, am mari indoieli ca as putea sa obtin astfel rezultatul pe care mi-l doresc.

In conditiile in care nici timpul nu-mi ajunge, nu am nici echipa, nici logistica necesare pentru a infiinta puncte de stringere a semnaturilor, ma intrebam daca ar fi valabila o petitie online.

Va doresc o seara frumoasa.

Talida Covaci
:offtopic: Parodie proasta. Nu sunt in stare de una mai buna.... :(
@Talida Covaci
Eu zic sa nu va mai zbateti ca pestele pe uscat. Situatia este atat de putreda incat o sa se rezolve pe cale naturala. Magistratii vor sorbi dintr-o suflare ce a mai ramas prin buget necheltuit haotic, guvernului ii va lua din mana CEDO ce bruma de euro i-a mai ramas de la imprumutul cu FMI, astfel incat ne vom transforma intr-o populatie de magistrati si nemagistrati. Noi, astia, nemagistratii nici n-o sa mai cartim, ca nu ne vor mai tine baierile si asa ca magistratii isi vor pierde obiectul muncii. Si asa o vom lua de la capat din zona epocii de piatra......
Eroare elga,niciodata magistratii nu isi vor pierde obiectul muncii,indiferent de bugetul financiar .
Ramane bugetul actiunilor in instanta,in continua crestere,mai ales acum cu ocazia "rebeliunii grevistoprotestare"care se manifesta in sistem
Buna ziua,

exista si asociatii, fundatii care au ca obiect asemenea chestiuni.
Ati putea lua legatura cu o astfel de fundatie/asociatie.

Avocat Boncu

Alte discuții în legătură

Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor.. reflexleg reflexleg Se poate face o petitie online pt. a atrage atentia in a se pune in vigoare o lege care trage la raspundere judecatorii care sunt raspunzatori pentru deciziile ... (vezi toată discuția)
Raspunderea magistratilor...personal,in cazul condamnarii romaniei de cedo... gigelas gigelas [b]Cred ca ar fi util sa deschidem un topic,cu privire la raspunderea magistratilor,in cazul condamnarii Romaniei la CEDO[/b]. Astfel,parerea mea,ar trebui ... (vezi toată discuția)
Independenta magistratilor Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Cateva observatii cu privire la posibilele cauze ale unor probleme din sistemul nostru juridic. Sper sa deschid o discutie pe aceasta tema. Judecatorul este ... (vezi toată discuția)