Nu este prima data cind ma bate gindul, dar acum, cind am vazut ca numai intr-o zi CEDO ne condamna sa platim aproape un milion de euro in doar trei spete, sint mai ingrozita ca oricind de lipsa de profesionalism sau de reaua credinta a judecatorilor (ca sa nu mai zic de revolta pe care mi-o produce greva lor).
Din acest motiv mi-as dori sa initiez o campanie de stringere de semnaturi pentru adoptarea Legii raspunderii magistratilor.
Stie cineva sa-mi spuna care este procedura si daca am nevoie de vreo aprobare?
nu stiu de cat timp si cata energie dispuneti; erau niste prevederi privind initiativa legislativa a "poporului" dar conditiile erau foarte greu de indeplinit;
mai degraba ati putea face lobby pe langa deputatul si /sau senatorul arondat locului de domiciliu, care, in conditiile de azi ar putea mult mai usor sa initieze un astfel de demers.
Va multumesc tare mult pentru sugestie. O clipa m-am gindit si eu la asta, dar tocmai mi-am amintit ca am citit despre modul in care actuala PNL-ista, fost consilier prezidential, a pus la incercare, ieri, vigilenta colegilor.
(A compilat mai multe citate despre lucruri fara nici o legatura, "ale unor oameni politici şi jurnalişti americani, fără nici o legătură între ele, cu teme mergând de la sclavie, sărăcie, terorism şi folosirea arborilor de tisa de Pacific în tratarea cancerului -, scrie Gandul si le-a citit in sesiunea de declaratii politice. La sfirsit a primit aplauze :D.)
In aceste conditii, ca sa nu mai vorbesc si despre multe alte aspecte, am mari indoieli ca as putea sa obtin astfel rezultatul pe care mi-l doresc.
In conditiile in care nici timpul nu-mi ajunge, nu am nici echipa, nici logistica necesare pentru a infiinta puncte de stringere a semnaturilor, ma intrebam daca ar fi valabila o petitie online.
:offtopic: Parodie proasta. Nu sunt in stare de una mai buna.... :(
@Talida Covaci
Eu zic sa nu va mai zbateti ca pestele pe uscat. Situatia este atat de putreda incat o sa se rezolve pe cale naturala. Magistratii vor sorbi dintr-o suflare ce a mai ramas prin buget necheltuit haotic, guvernului ii va lua din mana CEDO ce bruma de euro i-a mai ramas de la imprumutul cu FMI, astfel incat ne vom transforma intr-o populatie de magistrati si nemagistrati. Noi, astia, nemagistratii nici n-o sa mai cartim, ca nu ne vor mai tine baierile si asa ca magistratii isi vor pierde obiectul muncii. Si asa o vom lua de la capat din zona epocii de piatra......
Eroare elga,niciodata magistratii nu isi vor pierde obiectul muncii,indiferent de bugetul financiar .
Ramane bugetul actiunilor in instanta,in continua crestere,mai ales acum cu ocazia "rebeliunii grevistoprotestare"care se manifesta in sistem