avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Legea raspunderii magistratilor
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Legea raspunderii magistratilor

Buna ziua,

Nu este prima data cind ma bate gindul, dar acum, cind am vazut ca numai intr-o zi CEDO ne condamna sa platim aproape un milion de euro in doar trei spete, sint mai ingrozita ca oricind de lipsa de profesionalism sau de reaua credinta a judecatorilor (ca sa nu mai zic de revolta pe care mi-o produce greva lor).

Din acest motiv mi-as dori sa initiez o campanie de stringere de semnaturi pentru adoptarea Legii raspunderii magistratilor.

Stie cineva sa-mi spuna care este procedura si daca am nevoie de vreo aprobare?

Va multumesc.

Talida Covaci
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 00:21, 25 Septembrie 2009
JH:offtopic:
cine isi asuma responsabilitatea hotararii intr-o forma sau alta,statul sau reprezentantul acestuia care semneaza hotararea ?
Cine greseste in interpretarea legii,statul sau reprezentantul acestuia,care apreciaza partinitor si in favoarea fiului colegului de serviciu sau al aceluia din partea caruia poate obtine foloase in interes personal ?
Oare cauzele "competent solutionate" nu poarta semnatura olografa a reprezentantilor celei de a treia putere din stat, care actualmente au paralizat instantele ?
Cat de competenti sunt judecatorii cand "competenta solutionare"dispusa de catre acestia,la CEDO din ce ij ce ,mai frecvent este desfiintata si suplimentar obliga statul roman=poporul roman la plata daune,poporul neavand calitate activa in actul si procedura de solutionare?
Stiti si voi "persoane" care dau hotarari asa cum vor si cum li se spune.
O lege? Hmmm. Si cine ar aplica-o? Tot un coleg. Hmm...:sorry:
Statul(poporul) plateste ce fac "unii" cu buna stiinta (cateodata)...
Suntem in Romania si ... suntem vai de noi... #-o
ynnocentta, eu nu contest cele spuse si stiu ca de multe ori in spatele hotararilor date sta chiar mai mult decat culpa, insa asa ceva poate fi deja pedepsit de lege lata..

Ca nu se face e cu totul altceva...

Si faptul ca, ulterior toate oaelele sparte sunt platite din banii populatiei este la fel de adevarat, insa si pentru asa ceva statul ar avea deja suficiente parghii la indemana... doar sa vrea sa faca ceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor.. reflexleg reflexleg Se poate face o petitie online pt. a atrage atentia in a se pune in vigoare o lege care trage la raspundere judecatorii care sunt raspunzatori pentru deciziile ... (vezi toată discuția)
Raspunderea magistratilor...personal,in cazul condamnarii romaniei de cedo... gigelas gigelas [b]Cred ca ar fi util sa deschidem un topic,cu privire la raspunderea magistratilor,in cazul condamnarii Romaniei la CEDO[/b]. Astfel,parerea mea,ar trebui ... (vezi toată discuția)
Independenta magistratilor Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Cateva observatii cu privire la posibilele cauze ale unor probleme din sistemul nostru juridic. Sper sa deschid o discutie pe aceasta tema. Judecatorul este ... (vezi toată discuția)