avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mentinerea masurii arestului preventiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mentinerea masurii arestului preventiv

intr-o speta s-a pus in discutie oportunitatea mentinerii starii de arest preventiv. am solicitat inlocuirea acesteia cu masura obligarii de a nu parasi localitatea, cerere care nu a fost pusa in discutia partilor, iar instanta a mentinut starea de arest.
pot sa folosesc faptul ca cererea mea nu a fost pusa in discutie ca motiv de recurs?
si daca da, poate sa duca la eliberarea inculpatului??
Cel mai recent răspuns: Cabinet individual de Avocatura , Avocat 13:57, 24 Septembrie 2009
Aveti doua posibilitati:
1.Sa solicitati verificarea jurnalului de sedinta al grefierului si daca cererea a fost consemnata ,urmeaza sa solicitati rectificarea incheierii de sedinta conform art.195 c.pr.pen. si sa se discute admisibilitatea cererii,instanta urmand se pronunta asupra acesteia
2.In situatia in care cererea dvs.nu a fost consemnata,urmeaza sa reiterati cererea formulata
Nu v-a dat termen pentru discutarea cererii?
sorina_balut a scris:

intr-o speta s-a pus in discutie oportunitatea mentinerii starii de arest preventiv. am solicitat inlocuirea acesteia cu masura obligarii de a nu parasi localitatea, cerere care nu a fost pusa in discutia partilor, iar instanta a mentinut starea de arest.
pot sa folosesc faptul ca cererea mea nu a fost pusa in discutie ca motiv de recurs?
si daca da, poate sa duca la eliberarea inculpatului??

Daca ati facut cererea in scris si se afla la dosar puteti invoca cu succes in recurs acest aspect.
Daca ati facut-o doar verbal si nu s-a consemnat nicaieri e foarte complicat.
Incercati sa uzati de inregistrarea audio.
In mod normal ar trebui ca instanta de recurs sa faca o casare cu trimitere spre rejudecare...

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare propunere de arestare preventiva ayahuasca ayahuasca credeti ca este posibil ca o instanta de recurs, care solutioneaza recursul inculpatului impotriva incheierii instantei de fond prin care s-a dispus arestarea ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate procuror Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca procurorul de caz ( cel care instrumenteaza, conduce, supravegheaza urmarirea penala ) este incompatibil cu situatia de procuror de sala ( de sedinta de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați o problema....se poate schimba masura obligarii de a nu parasii localitatea de domiciliu cu masura obligarii de a nu parasi judetul. Emitentul Ordonantei este ... (vezi toată discuția)