avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - taxa de 3 % din valoarea bunurilor partajate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - taxa de 3 % din valoarea bunurilor partajate

Va rog sa-mi spuneti: cei 3 % se platesc la ceea ce se contesta ?
Exemplu: in cazul unui apartament, instanta va atribui 50 % uneia din parti si 50 % celeilalte parti. Daca una din parti considera ca a avut un aport mai mare si vrea 70 % va plati cei 3 % numai pentru diferenta de la 50 % la 70 % ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 19:50, 24 Septembrie 2009
Ar mai trebui sa stiti ca daca faceti o tranzactie pana la primul termen de judecata veti recupera intreaga suma platita cu titlul de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, timbrarea actiunii orosu orosu Reclamanta in proces de partaj a locuintei, o solcita 100% si timbreaza la 1/2 din valoarea imobilului (valoarea de inventar), motivand ca contesta jumatatea ... (vezi toată discuția)
Mostenire.partaj intre 2 mostenitori Marcello Marcello In speta la mostenire sunt 2 mastenitori,care nu s-au inteles asupra impartirii masei succesorale.Unul a deschis actiune de partaj in instanta.In acest caz, ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj diana22 diana22 va rog frumos lamuriti-ma si pe mine: cine cat plateste? se introduce o cerere de partaj bunuri comune, reclamantul sustine ca are contributie 70%, iar parata ... (vezi toată discuția)