avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recalcularea cuantumului indemnizatiei pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recalcularea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Din decembrie 2015 sunt in concediu pentru ingrijirea copilului, iar din mai 2017 am reluat activitatea. Din iulie 2016 mi-a fost recalculata indemnizatia, ca urmare a eliminarii plafonului maxim. Dupa reluarea activitatii, am aflat ca adeverinta eliberata initial de angajator nu includea si tichetele de masa, deci cuantumul indemnizatiei trebuia sa fie mai mare. Cei de la Agentia judeteana nu au acceptat recalcularea, intrucat aceasta s-ar putea face doar in baza actelor depuse initial la dosar. Este totusi vreo posibilitate pentru recalculare, in baza unei adeverinte corecte?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ald52-cic , utilizator 17:55, 11 Iunie 2017
Nu mai exista nicio posibilitate de acest gen, deoarece cuantumurile drepturilor prevăzute de OUG nr. 111/2010 se recalculează din oficiu, pe baza informațiilor existente la dosarul de solicitare a drepturilor, potrivit noilor reglementări.

Daca doriti puteti actiona in judecata angajatorul pentru ca a gresit completarea adeverintei.
Ma intreb doar daca acelasi ar fi fost raspunsul autoritatilor in cazul in care in adeverinta ar fi fost trecute venituri mai mari... Logic mi se pare ca in ambele cazuri sa fie facute corectiile si acordata/restituita diferenta.
Stiu ca necunoasterea legii nu reprezinta niciodata o justificare, dar atata timp cat in adeverinta respectiva rubrica mentioneaza "venitul net", fara alte mentiuni, consider ca e si o inducere in eroare a beneficiarului, din partea autoritarilor.
Va multumesc pentru raspuns.
Daca s-ar fi intrebat autoritatile inainte de completarea adeverintei , atunci nu s-ar mai fi pus problema recalcularii.
Ar fi trebuit, asadar, sa presupun ca angajatorul nu stie completa adeverinta, ca adeverinta nu e suficient de clar formulata, ca persoana care a verificat dosarul (de doua ori) nu stia ce face si ca cei care vor face calculul nu verifica informatiile furnizate. Si, cu aceasta buna-credinta, sa ma adresez autoritatilor care debordeaza de amabilitate si abia asteapta sa ii ajute pe contribuabili...
Va multumesc frumos pentru raspunsurile oferite, apreciez timpul acordat pentru scrierea lor.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iunie 2017
Ald52-cic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare indemnizatie iulik_iulik iulik_iulik Buna ziua, sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani si de luna aceasta mi se recalculeaza indemnizatia. La inceputul lunii trecute am aflat ca in venit ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Aiza267 Aiza267 Buna ziua! Anul trecut, am depus dosarul in vederea obținerii indemnizației de creștere copil, băiețelul meu fiind născut pe 1 Iunie 2016. La acel moment ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizație crestere copil afremirina afremirina Bună ziua, Mă aflu în CCIC din 31 oct 2017. La momentul depunerii dosarului, adeverința de venit primită de la angajator nu includea veniturile cu ... (vezi toată discuția)