avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte si casier?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte si casier?

Presedintele asociatiei de proprietari poate fi si casier? Cine altcineva poate fi casier?
Avem o firma care ne efectueaza administrarea imobilului dar am dori sa ne gestionam singuri banii prin incasari cash si in contul bancar.
Cine ar trebui sa gestioneze contul bancar? Firma de administrare sau Presedintele? Persoana care are drept de semnatura pe cont este doar presedintele.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mdutan , utilizator 16:19, 9 Iunie 2017

Sa nu va las in ceata.
Vremurile despre care dvs. vorbiti - pe vremea cand lucrati in sistemul bugetar - au apus demult. Acum nicio casierie adevarata - cum ziceti dvs. nu mai lucreaza la mana ceea ce dvs. ziceti, iar incasatorii de la Electrica sau Salubritate intocmesc acum RC.
Chiar nu inteleg de ce amestecati marfa cu ambalajul - strict era vorba de un casier la o as. prop. foarte mica.
"Omul" nostru a pus o intrebare simpla si dvs. ii ziceti ca presedintele este incasator... Cum dracu sa fie incasator, daca el chiar incaseaza si cred ca mai face si plati...
Adevarul este ca si asociatia respectiva se complica - vine firma si administreaza, dar nu face incasari si plati ! Ciudat, de aceea le-am si sugerat ca presedintele, in acest caz poate face de toate pe-acolo, mai putin activitatea de cenzorat si atunci si cheltuielile per total vor fi mai mici - lucru agreeat de catre toata lumea.
Va multumesc tuturor pentru informatii.
Partea cu casieria securizata cu grilaj si seif imi aminteste de copilarie, la CAP-ul unde lucre mama contabila, acum 30 de ani :D .
Firma care face Administrarea ne face si casierie clasica, fara cont in banca.
Noi dorim cont in banca (suntem majoritar tineri) . Casiera ( o doamna mai in varsta) nu doreste sa se complice cu incasari prin banca.
Din acest motiv am intrebat daca ne putem tine noi caseria.
Sau se poate face mixt - sa tina firma partea de casierie clasica si sa tin eu ca Presedinte incasarile prin banca, urmand sa predau banii incasati la casierie intr-o anumita forma (nu stiu care este aceasta).
Administratia mi-a spus ca PResedintele nu are voie sa aiba contact cu banii asociatiei. Si nu stiam daca acest lucru este real sau nu. Nu am vazut nicaieri in lege sa se interzica acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)
Casier asociatie proprietari rocs rocs buna ziua. as dori sa stiu ce atributii are casierul intr-o asociatie de proprietari. Ce acte intocmeste casierul. multumesc! (vezi toată discuția)
Incasarea cotelor la intretinere in contul unei firme Mytro Mytro Buna ziua , Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra , sa zicem ca in cazul in care am o firma care se ocupa cu administrarea asociatiilor de ... (vezi toată discuția)