avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de demisie

Buna ziua,
Lucrez intr o firma la care m-am intors dupa terminarea CIC-ului, si m-au tratat intr-o maniera mai neplacuta pentru ca au angajat pe altcineva pe postul meu si eu practic eram in plus dar nu puteau din punct de vedere legal sa ma dea afara. Ideea e ca intre timp sa eliberat un post, dar eu am inceput sa imi caut in alta parte si vreau sa stiu cum pot face daca gasesc in alta parte ca sa nu trebuiasca sa stau in preaviz mai mult de 2 saptamani? Acele 20 de zile sunt calendaristice care trebuiesc state sau lucratoare?Sunt si in stimulent de insertie si nu as vrea sa pierd acei bani..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 8 Iunie 2017
Daca zilele de preaviz sunt calendaristice sau lucratoare, este mentionat in CIM, sau Regulamentul Intern. Pentru rezolvarea problemei incetarii activitatii, cel mai bine ar fi incetarea cu 55 b, acordul partilor, care nu presupune preaviz. Mai exista varianta demisiei fara preaviz, daca angajatorul nu a respectat una din obligatiile sale prevazute in CIM.
Durata preavizului este cea mentionata in c.i.m. . Verificati si vedeti ce fel de zile sunt mentionate in acesta ... daca inceteaza c.i.m., atunci se va sista plata stimulentului de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca in timpul stimulentului de insertie mariana07 mariana07 Hristos a inviat! Am reluat activitatea dupa CIC, si am fost intampinata intr-un mod neplacut si sunt privita intr-un mod neplacut pentru ca m-am ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul incetarii cim pein acordul partilor ramona1986 ramona1986 in cazul incetarii CIM prin acordul partilor se acorda preaviz in favoarea angajatorului? cine emite intr-o astfel de situatie preavizul? angajatul anunta in ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim art 55 lit.b ioanvasiliu ioanvasiliu Buna ziua. pe data de 02.08 am semnat cererea de desfacere a CIM cf. art.55 lit.b. in decizia de desfacere a contractului de munca datata tot cu data de 02 ... (vezi toată discuția)