avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare demisie

Daca presedintele unui ONG si.a dat demisia pt ca o persoana din consiliul director il invinovatea de anumite lucruri pe nedrept si in urma Adunarii Generale s.a cerut ca presedintele sa revina si persoana cealalta sa plece, se poate anula demisia ( in conditiile in care aceasta a fost inregistrata si a si expirat termenul de preaviz?). Cum se poate face ca presedintele sa reintre in functie? (Si el doreste asta)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 8 Iunie 2017
Contractul de voluntariat nu are nicio legatura cu demisia respectiva.

1. In opinia mea, cred ca persoana in cauza a fost numita in functia de presedinte de catre Adunarea Generala situatie in care este vorba despre un contract de mandat.
In acest sens, mandatul încetează prin renunţarea mandatarului. Prin urmare, pentru a continua va trebui sa fie numit din nou in functia de presedinte.

2. Daca vorbim despre denuntarea contractului de voluntariat, acesta are loc la iniţiativa oricăreia dintre părţi, care se comunică şi se motivează în scris. Condiţiile denunţării se stabilesc prin contractul de voluntariat, termenul de preaviz fiind de 15 zile.
La expirarea termenului de preaviz, contractul de voluntariat inceteaza .
Da...mandatul tine 2 ani (deci e vorba de mandat sigur)...deci in acest caz demisia nu trebuie anulata? Pur si simplu trebuie sa fie ales din nou si poate redeveni presedinte?
Intr-adevar, trebuie sa fie ales din nou si poate redeveni presedintele acelui ONG.
Am inteles. Multumesc! Inca o intrebare pt lamurire...in statut scrie ca membrii fondatori sunt de drept membri activi cu drept de vot in adunarea generala si cu contract de voluntariat...in aceste conditii,membru fondator poate sa.si incheie contractul de voluntariat vreodata?
Da, poate sa denunte unilateral contractul de voluntariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederi statut andreidarius andreidarius 1.Este legal ca in statut sa se prevada ca viitorii membri ai asociatiei sa nu poata avea drept de vot la alegerea organelor de conducere, deci sa voteze acest ... (vezi toată discuția)
Sot si sotie membrii fondatori si cu functii de conducere la ong iacobdragomir iacobdragomir Sotul si sotia pot face parte dintr-o asociatie, adica pot fi membrii fondatori si pot ocupa functiile de presedinte si vicepresedinte? (vezi toată discuția)
Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)