avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reziliere antecontract Prima casa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reziliere antecontract Prima casa

Acum aproape 2 luni am facut un antecontract prin programul Prima Casa.

Dupa nenumarate intarziere din cauza celor de la banca cu care lucrez a plecat dosarul spre fondul de garantare. Intr-un final mi-au raspuns (favorabil) dar inca nu au transmis catre banca dosarul, cei de la banca cu care lucrez au dat din nou chix si au anuntat agentul ca poate programa o intalnire la notar fara a avea toate actele. Agentul imobiliar a anuntat vanzatorul (sot si sotie divortati - ea locuind in alta tara)
Fosta sotie refuza sa vina la semnarea actelor desi ... au promis ca vor fi acolo cand noi am intrebat in mod special de acest lucru. (iar noi ca prostii am crezut). A facut o procura si refuza orice alt fel de conversatie. (ceea ce mi se pare necurat, iar eu nu imi doresc sa perfectez C-V cu acea procura)

Lucrurile au luat o intorsatura ciudata. si nu mai dorim sa cumparam acest apartament de la acesti oameni.

pe data de 15 expira contractul.
Conform contractului:" La ajungerea la termen pentru perfectarea contractului, Promitentul Cumparator va avea un drept de optiune asa cum perevede 1549 din Codul Civil, intre a cere instantei perfectarea contractului de vanzare cumparare in conditiile art 1669 Cod civil si a invoca rezolutiunea prezentului contract."
Eu inteleg ca incepand cu data de 16-06-2017 pot rezilia contractul fara sanctiuni.

Nu mai spun ca proprieterul a mintit referitor starea apartamentului (o mare parte din izolatia de la exterior este deteriorata in proportie de 80% acest lucru fiind ascuns, informatii pe care le-am primit de la un coleg de serviciu care locuieste in acelasi imobil)

Care ar fi urmatorii pasi pentru rezilierea contracului?

Va Multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:40, 9 Iunie 2017
Buna seara,
Daca este o procura incheiata in fata unui notar public prin care imputerniceste pe cineva ca sa semneze pentru ea si in numele ei atunci este perfect valabila si nu aveti niciun motiv legal si logic sa refuzati incheierea contractului de vanzare cumparare.
Daca puteti dovedi ca exista niste vicii ascunse care va impiedica sa achizitionati contractul atunci puteti rezilia acel antecontract fara penalitati si solicitand suma dubla.
Daca nu incheiati contractul din motive imputabile dumneavoastra (ca nu aveti incredere in procura sau alta chestie de acest gen) atunci vanzatorul va putea cere rezilierea antecontractului fiind in drept sa opreasca arvuna conform art. 1544 C.civ.
Va sfatuiesc ca, inainte de a refuza incheierea contractului de vanzare cumparare, sa consultati un avocat din zona care, dupa ce va asculta motivele si vede actele, va poate indruma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie drept la actiune Irina S. Irina S. Se poate stabili intr-un antecontract de v-c o clauza prin care partile sunt de acord ca dreptul la actiune pentru obtinerea unei HJ care sa tina loc de ... (vezi toată discuția)
Promisiune de v-c prima casa 2017 jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua, In data de 27 ianuarie am incheiat un antecontract pe 2 luni cu un dezvoltator imobiliar pentru achizitia unui imobil prin Programul Prima Casa, ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare danmannyi danmannyi Am cumpărat in 2011 o casa și nu avea intabulare am acceptat sa ii facem noi aseară cinstind arvună după ce au fost gata actele cf și evaluare am ... (vezi toată discuția)